01
Брой

Брой 41, Декември 2018

Обратно Новина Предишна

Най-добрият менталист в света ще чете мисли в Народния театър

  • 18 декември 2018, 16:55
  • Автор Михаела Благоева
  • АФИШ

Medium %d0%9b%d0%b8%d0%be%d1%80

Соченият за най-добрия менталист в света Лиор Сушард идва в София за две незабравими предколедни представления на 19-и и 20 декември в Народен театър „Иван Вазов“. Вярвате ли, че някой може да чете мислите ви?  Лиор Сушард може. Той е артист с уникални способности, един от най-силните телепати в света. При всяка своя демонстрация Лиор шокира хората със силата на ума си. Способен е не само да прочете мислите на друг човек, но и да го накара да мисли като него. Грандиозното му шоу грабва публиката с феноменалната комбинация от магия, ловкост на ръката и добрата стара комедия. Впечатляващите представления му носят признание на менталист със свръхсили от световна класа, обичан от публиката, от холивудските знаменитости и от най-известните собственици на световни корпорации. „Наистина има неща, които не могат да бъдат обяснени. Когато за пръв път се срещнах с дарбата на Лиор, мигновено разбрах, че съм в присъствието на необикновен човек“, казва за него Барбра Стрейзанд, а Бил Гейтс възкликва: „Отвя ми мозъка! Изумително!“.

Дамски джаз за меломаните в София

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще излязат на една сцена за второто издание на музикалния формат „Ladies of Jazz“ в София. Концертът ще се проведе в Зала България в София на 20 декември. Трите дами ще представят специална селекция, открояваща най-красивите нюанси от световната джаз сцена през последните десетилетия. Освен авторска музика и емблематични песни като „Прошепнати мечти“ и „Да е влюбен този свят“, в програмата са включени адаптации на песни от Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други.  В концерта ще се включват и страхотните музиканти от The Fingertones – Филип Александров, Деян Илиев, Светослав Неделчев – Козмо, Петко Дреников, Арнау Гарофе и Георги Стойков, които ще допринесат за красотата на музиката в този приказен концерт преди светлите коледни празници. Началото на концерта е в 20 ч., а билети се продават в мрежата на Eventim.

Фестивал на коледарските състави в Казанлък

Коледари ще огласят площад „Севтополис“ в центъра на Казанлък с песни и обичаи за здраве и плодородие на 24 декември. Традиционният Фестивал на коледарските състави ще посрещне почитателите на народните традиции по Рождество Христово под мотото „Добре ми дошли, коледари!“. Организатор е община Казанлък. С красиви пожелания деца и възрастни в народни носии, с геги и гевреци, тъпани и гайди ще съживят ритуалите край Бъдника. Предпразнично коледарите обсипват казанлъчани с тържествени наричания за благоденствие. Традиционно на фестивала се организира Коледното мегданско хоро от общината и от народно читалище „Жар – 2002“, на което се хващат всички желаещи.

Младо червено вино ще се лее в Сандански

Традиционният празник на младото червено вино ще се проведе на 29 декември в Сандански. Тогава ще отличат най-добрите изби и производители на червени вина в региона. Кулминацията на празника ще бъде обявяването на победителя в надпреварата за най-хубаво младо вино. Той ще получи титлата Цар на виното. Участие в конкурса за Цар на виното могат да вземат всички производители на вино от региона – малки и големи. Единственото условие, за да бъдат включени в надпреварата, е да подадат заявка за това в общинската администрация на град Сандански и да донесат поне 1.5 л вино за дегустация.

Мъжко хоро в Калофер

Мъжко хоро ще разтресе Калофер на 6 януари 2019 г.– Йордановден. Тогава смелчаците от Калофер се хвърлят да вадят кръста и го дават на най-малкото дете. Всички мъже играят българско хоро в ледените води на реката под ритъма на гайди и тъпани. Легенда гласи, че преди повече от век „Мъжкото хоро“ на калоферци в ледените води на Тунджа е имало за цел превантивно да взема страха на околните села. Днес няма османска империя, няма ги отдавна и хайдутите на Калифер войвода, но гордите мъже, хванати за ръце, са българските юнаци, които пазят духа на Ботев и Левски, и ще са утрешните пазители на България.