01
Брой

Брой 24, Юни 2017

Обратно Новина Предишна

30 000 на плажа за MTV Varna 2017

  • 09 юни 2017, 14:08
  • Автор
  • ШОУ

Medium  d0 92 d0 b0 d1 80 d0 bd d0 b09

Над 30 000 меломани ще се съберат на плажа в морската ни столица за шоуто MTV Рresents Varna Beach 2017 на 15 юли. Очаква се повечето от пристигналите за мегаконцерта да са българи. Но на грандиозния спектакъл около 40% от хората ще са от чужбина. Така родната публика ще се забавлява рамо до рамо с гости от Германия, Великобритания, Румъния, Австрия, Швейцария.

Концертът ще се проведе директно на варненския южен плаж, като заетата площ ще бъде около 15 декара. Сцената ще е с дължина почти 80 метра и ще е най-голямата, строена някога в България. Ще има мощен звук, огромни екрани, а светлинното шоу ще е невероятно.

В няколкочасовото шоу на сцената ще се сменят над 10 световни звезди. Вече са обявени Стийв Аоки, Тайни Темпа, Горгон Сити, Джонас Блу, Редфу и Rewire & Varski, Pavell &Venci Venc’ и Поли Генова, но ще има и още изненади.

По време на шоуто, а и след него, Варна ще бъде промотирана в цял свят и това ще привлече повече туристи. Освен това, като част от събитието MTV Рresents Varna Beach, MTV ще запише специално едночасово шоу, което ще бъде излъчено по света (над 150 държави) от водещите международни музикални телевизионни канали на MTV. Подобни световни събития са важни за местната икономика – и то не само за Варна, а за България като цяло. След такъв концерт в Манчестър например, преките приходи за града са били над 15 млн. евро.

С планираното около 10-часово шоу Варна и България ще бъдат популяризирани по цял свят като една невероятна дестинация, ще се стимулира икономическият растеж на страната, събитието ще мотивира и вдъхнови младите хора в България.

„Нямам търпение да видя с очите си как ще се построи най-голямата музикална сцена в България това лято на 15 юли на плажа във Варна! Очаквам този проект да бъде ракетното гориво, което ще изстреля нашия прекрасен град в класацията на топ дестинациите за фестивален и културен туризъм, особено за младите хора, особено в годината, в която сме Европейска младежка столица“, коментира кметът на Варна Иван Портних. Предстоящият концерт ще е първият от петгодишното партньорство на световния музикален канал и община Варна.

Подготвят грандиозни ефекти

Грандиозно шоу с много ефекти ще е мегаконцертът на MTV това лято. Проектът е изключително мащабен и може да се сравнява с едни от най-големите подобни събития в Европа. В него са въвлечени много екипи – не само от Варна, но и от София и по света – Великобритания, САЩ. Има екипи и в Румъния, в Ирландия. Екипът, който ще ръководи всичко на място – изграждането на сцената, сглобяването, дизайна, мерките за безопасност, ще наброява над 100 човека. Съвсем друг екип отговаря за телевизионната продукция, постпродукцията, редактирането, излъчването, мрежите, в които се публикува съдържанието.