Добрич, Септември и Лясковец №1 по ремонт на училища

  • 09 юни 2017, 12:33
  • Автор
  • КОНКУРС

Medium 111

Градоначалниците на общините Добрич, Септември и Лясковец са победителите в конкурса „Кмет на месеца“ през месец май на тема „Ремонти на училища“. Онлайн надпреварата се организира по традиция от Портала на българските общини Kmeta.bg.

В допитването хората от цялата страна даваха подкрепата си за работата на кметовете и техните екипи по ремонта и превръщането на училищата в модерни и удобни за децата сгради. Така покрай баловете и емоциите около матурите гражданите дадоха оценка на местните управници в месеца, когато честваме Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

В категорията на общините с население над 50 хиляди души се състезаваха Добрич, Петрич, Кюстендил, Шумен и Пазарджик. Отличник е Йордан Йорданов, кметът на Добрич, който събра най-много гласове. Той планира основното училище „Йордан Йовков“ в града да бъде преобразувано в обединено. Така по-пълно ще бъдат обхванати деца и ученици от ромската общност, които са застрашени от отпадане от образователната система. Предвижда се още новото школо да развие партньорските отношения с Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“.

При общините с население между 20 и 50 000 души победи кметът на община Септември Марин Рачев. Второ място зае градоначалникът на Панагюрище Никола Белишки, третото вотът на народа отреди на управника на Карнобат Георги Димитров. Веднага след тях са градоначалниците на Павликени - Емануил Манолов, и Своге - Емил Иванов.

Община Лясковец с кмет Ивелина Гецова победи в категорията на общини до 20 000 души. След нея гражданите поставиха Минка Капитанова - кмет на Гърмен. Трето място е за Средец с Иван Жабов, четвърто за Камено и градоначалника Жельо Вардунски и пето за кмета на Мездра Генади Събков.