Един талон за няколко тролейбуса в Плевен

  • 05 април 2017, 19:10
  • Автор Михаела Благоева
  • Конференцията

Medium spartanski

Тази награда ни задължава да продължим да работим за това Плевен да стане по-хубав град за живеене, коментира кметът Георги Спартански, след като градът взе наградата в конкурса "Кмет на месеца". Да предоставим модерна градска среда, в която жителите на общината да получават все повече и по-добри услуги, по-добро здравеопазване и по-добър транспорт. По-доброто образование пък ще доведе до желание от страна на младите хора да останат в града, да раждат тук децата си, да ги отглеждат и възпитават. Трябва да спрем отлива на деца от града, защото е факт, че по-големите градове привличат младите хора и общините с малко над средната за България големина се обезлюдяваме с доста бързи темпове.

През първия програмен период имахме възможността чрез ОП „Околна среда“ да закупим 40 тролейбуса. През новия програмен период ще заменим изцяло остарелия автопарк на тролейбусите в Плевен. Ще бъдат закупени още 14 тролейбуса и две коли, които ще служат като обслужващи машини за ремонт на въздушноконтактната мрежа. Голямото нововъведение ще бъде разработването на „тикет“ (ticket) система, която ще улесни прекачването на граждани от един номер тролей на друг, без да трябва да се доплаща. Ще може да се пътува с един закупен билет в рамките на 20 минути. Отделно ще имаме карти, с чието зареждане ще може да се посещават туристически обекти, музеи, галерии, театри на територията на община Плевен.

Третият и важен компонент от този проект е поставянето на видеонаблюдение на 16 ключови кръстовища.

Иновациите, които правим, засега са в подготвителен период. Но в предишно издание на наградите на Kmeta.bg община Плевен беше отличена в сферата на здравеопазването, където благодарение на частния бизнес сме на световно ниво. Имаме три нови болници, извършва се роботизирана хирургия, имаме нов Факултет по фармация. Плевен е център на здравеопазването в България.