Първенците в „Кмет на месеца“ получиха отличията си

  • 05 април 2017, 19:32
  • Автор Константин Костов
  • Конференцията

Medium %d0%a2%d0%b5%d1%85 %d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba 00003

Кметовете отличници от последните конкурси „Кмет на месеца“ получиха грамотите си на специална церемония в София Тех Парк. В мартенското допитване на тема „Паркове“ вотът на народа определи златния медал да отиде за градоначалниците на Русе Пламен Стоилов за община с население над 50 000 души, за колегата му от Горна Оряховица Добромир Добрев за община с население между 20 000 и 50 000 души и за кмета на Елена Дилян Млъзев за община под 20 000 души. Създателят на Портала на българските общини и изпълнителен директор на „Бранд Медия България“ Боян Томов отличи с грамоти управниците, събрали най-много гласове в анкетата за работата си.

Кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев заяви, че се гордее с полученото признание. Той допълни, че за общината основен приоритет е спортът и здравето на хората. Добрев обясни, че местната администрация ще продължи да инвестира в тази сфера и отбеляза, че всеки жител на общината може безвъзмездно да ползва спортните й обекти.

От Русе пък кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов благодари на всички, които са гласували за Русе, и допълни, че подобни отличия стимулират кметовете да надграждат постигнатите добри резултати. На церемонията в София пък награда получи и кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев. Той разказа, че паркове в града се обновяват и хората вече разпускат сред природата, след като общината е поставила нови пейки и е облагородила зоните.

Грамотите „Кмет на месеца“ за февруари на тема „Стожери на българщината“ също отидоха при победителите в онлайн допитването – градоначалниците на Габрово Таня Христова, на Ловеч Корнелия Маринова и на Сопот Деян Дойнов.

Градоначалникът на Града на хумора и сатирата Таня Христова посвети наградата за „Стожер на българщината“ на всички работещи за това силата на духа и богатата култура на града да се използват за решения на днешните предизвикателства. Колегата й от Ловеч Корнелия Маринова е безапелационен победител в раздела „Общини с население между 20 000 и 50 000 души“ с 46 %. Тя заяви, че общините трябва да се развиват едновременно с опазването на българския дух и въвеждането на нови технологии, които помагат на гражданите и местните администрации.

„Надявам се да сме дали пример на България“, заяви кметът на Сопот Деян Дойнов при получаването на наградата от конкурса „Кмет на месеца“ за община с население под 20 000 души. Той благодари на Kmeta.bg и призна, че се чувства изключително горд от този приз, особено заради историята на Сопот и възрожденския му дух.

Отличия получиха и общините София, Казанлък, Тутракан, които финишираха първи в своите категории в конкурса за месец януари на тема „Снегопочистване“. От името на Галина Стоянова на церемонията на KMETA.bg присъства зам.–кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева.

„Обикновено за община Казанлък се говори, че развива инфраструктурата и туризма, но при тази тежка зима, която преживяхме, се радвам на високата оценка за усилията ни да се справим със снега“, заяви Коева. Колегата й от Тутракан Димитър Стефанов пък призна, че върви дигитализация на културното наследство в общината.

Грамоти получиха и местните администрации на Пазарджик, Велинград и Девня в конкурса „Кмет на месеца“ за „Коледна украса“ в последния месец на миналата година.