Влизаме бързо във форма с кисело мляко и плодове

  • 05 март 2017, 14:00
  • Автор Кмета.бг
  • Красота

Medium zdravoslovno

Внимавайте в понеделник и петък, тогава най-преяждаме, казват експертите

Три трика ни помагат да свалим натрупаните килограми от зимата. Ако сте пропуснали да промените режима си на хранене след новогодишните празници, пролетта е времето да влезете във форма. За целта обаче трябва да се положат усилия, защото от само себе си няма как да стане. Правилата за добра форма не са толкова страшни и непосилни, категорични са специалистите.

Заменете вредните и по-мазни храни с плодове. Със сигурност в началото ще изпитвате глад, но затова пък винаги имайте под ръка сезонен плод като ябълка например. Заложете на повече плодове и пресни зеленчуци, ограничете по-мазните храни и хляба и скоро ще се усетите по-леки. Комбинацията от топла вода с лимон действа като естествен диуретик, така че може да помогне и по лек и приятен начин да се освободим от излишните килограми, натрупани през зимата.

Изхвърлете майонезата от хладилника си и заложете на киселото мляко. Този трик ще ви спести много калории след зимните салати с майонеза. Правете си вкусни салати и през пролетта и не се лишавайте от дресинг. Просто за приготвянето му използвайте нискомаслено кисело мляко, вместо тежката майонеза. Не сядайте на трапезата без свежа зелена салата, заложете и на пресните репички, магданоз и лук.

И заложете на спорт и движение. Ако не сте фен на фитнес залите, просто ходете. Със стоплянето на времето човек може вечер да се прибира пеша от работа, а през почивните дни да се отдава на по-дълги разходки. Така ще забърза метаболзма си и ще свали натрупаните килограми.

И внимавайте в понеделник и петък, съветват експерти. Защото специалистите са доказали, че това са дните в седмицата, когато най-силно сме предразположени към преяждане. Затова е добре да имате предварително идея какво ще хапвате.

Пролетната умора пък се бори с повече вода, която да пием, поне 15-минутни разходки на слънце и чист въздух всеки ден.