Враца, Ботевград и Кнежа №1 в пролетното почистване

  • 09 май 2017, 17:05
  • Автор
  • КОНКУРС

Medium 111

Кметовете на Враца, Ботевград и Кнежа са победителите в конкурса „Кмет на месеца“ за април на тема „Пролетно почистване“, организиран от Kmeta.bg.

В категорията на големите общини с население над 50 хиляди души се състезаваха Бургас, Видин, Враца и Перник. Най-много гласове събра кметът на града под Околчица Калин Каменов. По време на пролетното почистване в града бяха извозени над 7 тона отпадъци след съвместно почистване на входната артерия на града. Нерегламентираните сметища също бяха почистени, а в дейностите се включиха и лица, лишени от свобода, от Врачанския затвор. Обхванати бяха бул. „Втори юни“, пътни участъци в района, както и зелени площи, паркове и градинки, спортен комплекс „Христо Ботев“.

В категорията на общините с население между 20 и 50 хиляди души победител след оспорвана битка е кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. Ботевград посрещна пролетта и великденските празници с нови указателни табели, с окастрени храсти и дървета, както и с чисти улици, като миенето им премина по график. Водоноските започнаха работа от улиците „Христо Ботев“ и „Сан Стефано“ и продължиха със „Стамен Панчев“ и „Александър Стамболийски“. Булевардите „3-ти март“ и „България“ останаха за финала на акцията. Наложи се служителите на общинското предприятие „Благоустройство и комунално състояние“, които отговарят за почистването, да призоват шофьорите да не пречат с паркирането си на графика за миене.

При малките общини с население под 20 хиляди души категоричен победител е кметът на Кнежа Илийчо Лачовски. В Кнежа общината обяви специален ден за „Ден на пролетно почистване“. Съвместно с всички местни училища градската управа организира почистване на основни пътни артерии и улици, паркове, зелени площи и други обществени терени. В инициативата се включиха граждани и фирми, а общината подсигури ръкавици и чували за смет.