Избираме кои общини са №1 за инвестиции и работни места

  • 16 април 2019, 13:37
  • Автор Дарина Михалева
  • КОНКУРС

Medium %d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb2

Кои общини се справят най-добре с привличането на инвестиции и създаването на нови работни места. От 10 до 18 април тече гласуването в конкурса „Кмет на месеца“ за април. Темата на онлайн допитването е „Инвестиции и работни места“.

Привличане на амбициозни инвестиции и откриване на нови работни места са главен акцент за редица български общини и през настоящата година. Световни гиганти и престижни компании отвориха врати у нас през последните месеци. Фабрики, заводи, но и по-малки предприятия допринасят за развитието на родната икономика. В някои населени места пък тепърва предстои големият бизнес да навлезе. Самите кметове са наясно, че за да се развиват местните икономики, хората трябва да имат поминък. За целта е необходимо да бъдат по-активни на ниво икономическа политика.

Гласувайте за своя фаворит - община, в която местната управа успява да привлече големи компании, за да превърне града в едно добро и перспективно място за инвестиции и живеене.

Конкурсът „Кмет на месеца“ се организира по традиция от Портала на българските общини Kmeta.bg, като екипът на платформата номинира всеки месец 9 кметове според заслугите на местните управи, които са ни направили впечатление.

Ето и номинираните: 

В категория „Общини с население над 50 000 души“ в надпревара влизат: Иво Димов (Димитровград),  Калин Каменов (Враца) и Георг Спартански (Плевен).

Сред „Общините с население между 20 и 50 000 жители“ се състезават: Корнелия Маринова (Ловеч), Иван Гавалюгов (Ботевград) и Ивайло Симеонов (Елин Пелин).

В категорията „Общини с население под 20 000 души“ за приза ще се съревновават: Себихан Мехмед (Крумовград), Трайко Младенов (Костинброд) и Димитър Димитров (Етрополе).

Победителите в онлайн гласуването ще бъдат обявени на 19 април.