Избираме коя община е №1 с „Летни фестивали“

  • 17 юни 2019, 13:07
  • Автор Дарина Михалева
  • КОНКУРС

Medium %d0%ae%d0%bd%d0%b8 2

В началото на лятото избираме кои общини полагат усилия да впечатляват жителите и гостите с летни фестивали. На много места кметовете и екипите им правят няколкодневни празненства, с които привличат и гости от цялата страна. Някои залагат на музикални форуми с родни и чуждестранни звезди и така градовете се пълнят с гости, дошли да се насладят на изкуството им. Други редуват поп, джаз, опера и съвременна музика с фестивали, на които се популяризира българското с фолклорни ансамбли и продукти от родни ферми.

През юни Порталът на българските общини организира конкурса „Кмет на месеца“, като от 10 до 23 юни включително всеки може да гласува за своя фаворит на тема „Летни фестивали“.

В най-горещите месеци градоначалниците на малки и големи населени места се грижат за доброто и слънчево настроение на гражданите. Със съдействието на общините се провеждат атрактивни музикални, културни, арт и литературни мероприятия, които привличат гости както от цяла България, така и от чужбина.

Изберете своя фаворит в категориите за община с над 50 000 жители, между 20 и 50 000 жители и под 20 000 жители.

Екипът на Kmeta.bg на база на наблюденията си в общините номинира в конкурса „Кмет на месеца“ за юни на тема „Летни фестивали“ следните кметове:

В категория Общини с население над 50 000 жители в надпревара влизат Иван Портних (Варна), Калин Каменов (Враца) и Галина Стоянова (Казанлък).

Сред общините с население между 20 и 50 000 жители ще се състезават: Иван Алексиев (Поморие), Владимир Георгиев (Самоков) и д-р Иван Иванов (Севлиево).

В категорията Общини с население под 20 000 жители за приза се съревновават Борис Николов (Белоградчик), д-р Димитър Стефанов (Тутракан) и Коста Каранашев (Котел).

Кметовете, събрали най-много гласове от вота на Kmeta.bg, ще бъдат обявени на 24 юни. Те получават сертификат, че са победители в онлайн конкурса.