Късметлийка се завръща в България след печалба от Национална лотария 

  • 26 септември 2019, 15:11
  • Автор Дарина Михалева
  • КЪСМЕТ

Medium dobrina vasileva 500 000 leva topolovgrad

41-годишната Добрина Василева от Тополовград, която работи от пет години в чужбина, ще се завърне в България, след като късметът й се усмихна с 500 000 лева от Националната лотария. Печелившият билет, който й донесе внушителната сума, е „Диамантена 7“.

Добрина ще използва парите, за да заживее отново у нас заедно със семейството си. „Винаги, когато съм си идвала, съм била с надеждата, че аз ще спечеля и ще си дойда в България. Мечтата ми най-накрая е сбъдната. Ще си дойдем цялото семейство тук. Това е много голям подарък за мен“, каза Добрина, която години наред живее и работи в Норвегия.

Късметлийката разказа, че емоциите и тръпката след появата на късметлийското число 7 и шестцифрената сума са били големи. „Бях много щастлива, когато спечелих, и 

от щастие се разплаках

каза Добрина, когато получи чек за голямата печалба. 

„Когато видях 500 000 лева, аз настръхнах и се разтреперих по същия начин, както печелившата. Пожелавам си 

някой ден и аз 

да изпитам 

нейното щастие


както и на всички останали, които теглят билети от нашия обект“, разказа служителката, продала печелившия билет. 

Първият човек, с когото късметлийката е споделила за голямата печалба, е съпругът й. „Ние сме осигурени, ще имаме нормален живот в България“, каза още Добрина Василева.

Редица късметлии разказаха и показаха в какво са вложили своите печалби по време на лятното турне на предаването „По следите на късмета“. Част от него бяха Захари Бахаров, Яна Маринова и Олга Модева. Едни от последните градове, на които гостува, бяха Севлиево и Смолян.  „Чувството да бъдеш милионер е прекрасно – едно голямо спокойствие за цялото семейство и за мен. Първо си върнах всички кредити, задължения към НАП и сега живея спокойно“, разказа Станимир Димитров от Севлиево, който спечели 1 000 000 лева от билет „Коледен Календар“. Той присъства на традиционната среща на късмета, която се проведе в центъра на града. Станимир е използвал част от печалбата за почивка. Купил си е и апартамент на морето, където да почива със семейството си. 

На срещата в Севлиево беше и адвокатът Захари Велев от Троян. С късметлийски билет „Печалба за цял живот“ той 

си осигури по 

3000 лева на месец за 20 години 


или общо 720 000 лева. Късметлията е използвал част от парите за ремонти и почивки. 

Валентина Петрова от Горна Оряховица, която грабна 200 000 лева от билет „Златните пирамиди за милиони 3“, си е купила кола, а занапред планира да стартира бизнес.

„Спечелих 100 000 лева на Коледа“, разказа Мехмед Чакъров от Севлиево, чийто късмет се усмихна с билет „Златните пирамиди за милиони 2“. Той е започнал частични ремонти. Обмисля да си закупи и жилище.

Гюнай Чочев от Севлиево, който грабна 100 000 лева от билет „Американско бинго. Дивия запад“, си е купил кола с печалбата и е бил на почивка. „Аз винаги съм мечтал за 100 000 лева“, заяви късметлията. Турнето беше и в град Смолян, където Захари и Яна се срещнаха с няколко големи късметлии от областта. Сред тях беше милионерката Сийка Атанасова от село Арда, която си спечели 1 000 000 лева от билет „Casino 7777“. „Много по-спокойно се живее“, каза тя. Сийка призна, че вече не се замисля толкова колко пари ще похарчи. „Първо си покрихме заемите, които имахме, започнахме ремонта на жилището ни, купихме си и кола“, разказа спечелилата. С част от печалбата късметлийката и съпругът й са 

купили кола 

на сина им


а сега предстои да му осигурят апартамент в Пловдив. Сийка разказа, че ги очаква почивка в турския курорт Дикили. „В чужбина не сме ходили. На почивка сме били на Българското черноморие, но това беше преди четири-пет години“, призна тя.

На срещата беше и Акиф Юмеров от град Мадан, който грабна 500 000 лева от билет „Американско бинго 3“. 59-годишният късметлия сподели, че есемесът за преведената по сметката му печалба, е най-хубавият, който е получавал. С парите ще си купи жилище и кола. Късметлията е подарил автомобил на племенницата си, която предстои да завърши училище. Ако следва, ще поеме и част от разноските й в университета.