Русенец е новият милионер на България

  • 20 май 2019, 13:51
  • Автор Дарина Михалева
  • КЪСМЕТ

Medium ivaylo krustev 2 000 000 leva loto 6 ot 47

В навечерието на Великден шест късметлийски числа донесоха седемцифрена сума на щастливец от Русе и го превърнаха в най-новия милионер на България. Късметлията е 31-годишният Ивайло Кръстев. Той спечели джакпота в играта „Лото 6 от 47“ на Националната лотария в размер на 2 000 000 лева, включващ къща, спортна кола и 10-дневна почивка за двама в Дубай. Късметлийската квитанция е подарък от баща му, който е играл с числа, избрани на случаен принцип.

Печелившата комбинация, която донесе огромна радост и вълнение на Ивайло и неговото семейство, е съставена от числата: 5, 21, 22, 32, 43 и 44. В съдбовната вечер

щастливецът е бил на гости на родителите си

Тогава баща му Красимир, който често изпробва късмета си в Национална лотария, му подарява печелившата квитанция, а за себе си оставя билет „Кеш Кръстословици“, който си е купил същия ден. Не са гледали тегленето. Малко по-късно Ивайло все пак решава да провери числата в сайта на Национална лотария и установява, че всички съвпадат.

„Настана голяма еуфория. Първоначално никой не повярва. След това

всеки от нас провери числата няколко пъти

каза късметлията. Той призна, че никога не си е представял, че може да получи такъв подарък.

Ивайло се занимава с горещо поцинковане. Печели джакпота в момент, в който очаква друго щастливо събитие в живота си - да стане баща. „Много съм развълнуван. Никога не съм вярвал, че ще спечеля 2 000 000 лева. Съвсем скоро

ще ставам баща

и с парите ще си купим жилище

защото в момента живеем под наем“, каза късметлията. С печалбата той ще помогне и на най-близките си, а в бъдеще планира да започне собствен бизнес.

„Много се радвам. Мечтал съм, но не съм вярвал, че джакпотът ще падне при нас. Вече ще живеем малко по-спокойно“, каза бащата на милионера. Той призна, че спонтанно е решил да подари квитанцията на сина си. „Това е най-големият подарък, който съм му правил“, каза още щастливият баща.

Ивайло е четвъртият милионер от Национална лотария от началото на 2019 г.

Джакпотът в играта „Лото 6 от 47“ беше спечелен с фиш на стойност 2 лева, пуснат в пункт на Национална лотария в Lafka на 23 април, Велики вторник. Голямата печалба е презаредена и вече е в очакване на своя нов притежател. Тегленията за 2 000 000 лева, включващи къща, спортна кола и 10-дневна почивка за двама в Дубай, са всяка вечер в централната емисия новини на NOVA.