ЧЕЗ Електро помогна за нова детска площадка в Благоевград

  • 20 ноември 2019, 18:47
  • Автор Дарина Михалева
  • ИНВЕСТИЦИИ

Medium 3  13

С финансовата подкрепа на „ЧЕЗ Електро България“ АД в Благоевград бе изградена нова детска площадка. Дружеството инвестира спестените от печат на хартиени фактури средства в значими социални и екопроекти.

Детската площадка в Благоевград е заключителната част от кампанията „Моята електронна фактура помага“ за 2019 г., която популяризира екологичните и социалните ползи от използването на съвременния начин за получаване на месечни сметки. По време на кампанията „ЧЕЗ Електро България“ АД ежегодно ще реализира проекти и инициативи, свързани с грижата за природата и облагородяване на градската среда. В първия етап на тазгодишната кампания, през октомври, „ЧЕЗ Електро България“ АД проведе мащабна кампания във Фейсбук, която достигна до над 300 хиляди потребители на социалната медия. Трима късметлии спечелиха и наградите от играта: таблет, който отиде при клиент в София; мобилен телефон, спечелен в Перник и смарт часовник – в Благоевград.

През миналата година Дружеството инвестира в залесяването на опожарена гора около София. Подкрепата, която получава от своите клиенти в цяла Западна България, ангажира Дружеството с това да продължи да осъществява подобни инициативи и в други градове. Следващото населено място, в което ще се реализира поредният проект „Моята електронна фактура помага“, ще бъде това с най-голям брой клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ с регистрация за електронна фактура към 31.12.2019 г.

Електронната фактура е напълно безплатна услуга. След регистрацията клиентите могат да следят документите си както в електронния архив на сайта cez.bg, така и на посочения от тях имейл адрес. Електронната фактура гарантира защита на личните данни, спестява време и дава възможност за лесно и практично контролиране на разходите. Тя е валиден, електронно подписан данъчен документ, който е напълно идентичен с хартиената версия.

432 000 лв. за подобряване на ел.мрежа в Дупница, Бобошево и Кочериново

ЧЕЗ Разпределение България инвестира в мащабна модернизация на възловите разпределителни станции в гр. Дупница и с. Слатино, общ. Бобошево. Компанията влага в реализацията на обектите 432 000 лв. и след нейното изпълнение ще се подобри качеството и сигурността на електрозахранването за 5000 домакинства и стопански клиенти в селата Крумово, Мурсалево, Фролош, Цървище, Боровец, Бураново и Драгодан в община Кочериново, в село Слатино, община Бобошево, и в гр. Дупница.

Реконструкцията на възловите станции обхваща модернизация на всички електрически съоръжения и апарати, с което се постига оптимизиране на техническите параметри, увеличение на експлоатационния живот и повишаване на надеждността и безопасността на работа. Подменят се всички части и компоненти с нови, извършва се модернизация на съществуващите системи за защита, контрол, измерване и сигнализация и се въвежда нова система за управление от разстояние. По този начин ще се намалят времето за локализиране на аварии и прекъсванията на електрозахранването на клиентите на дружеството в посочените райони.

Компанията, която стопанисва електроразпределителната мрежа в Западна България - ЧЕЗ Разпределение, е предприела всички необходими мерки за недопускане на изключвания на електрозахранването по време на ремонтните дейности в района и е осигурила временни уредби.

ЧЕЗ ще изгражда фотоволтаична централа за водещия производител на чорапи в България

ЧЕЗ ЕСКО, част от Групата ЧЕЗ в България, ще изгражда  фотоволтаична централа с мощност за 195 kWp за нуждите на водещия производител и дистрибутор на чорапи - „Делта текстил - България“ ЕООД, гр. Русе. Инсталацията ще бъде въведена в експлоатация до месец април 2020 г. Полезният живот на оборудването е 25 години, а срокът за възвръщаемост на инвестцията е 7 години. До момента русенската фирма е партньор на ЧЕЗ, като купува електрическа енергия от доставчикa на електроенергия на свободен пазар - ЧЕЗ Трейд България.

„Доверието на клиента е едновремено и признание, и отговорност за нас. Наша е ролята да балансираме между продажбата на електрическа енергия и енергийно ефективните мерки за намаляване на крайното потребление на ел. енергия“, каза Кръстю Икономов, управител на „ЧЕЗ ЕСКО България“ ЕООД и директор Продажби в ЧЕЗ Трейд.

„Вярваме, че разширяването на сътрудничеството с Групата ЧЕЗ в България е още едно доказателство за развитието на „Делта Текстил“ като устойчива „зелена“ компания“, заяви Игал Херетц, прокурист на компанията. „Делта текстил - България“ ЕООД, е част от израелската „Делта Галиа Индъстрийз“ – компания с оборот 1,5 милиарда долара годишно. Русенската фирма произвежда чорапи на световноизвестни марки като Nike, Wilson, Converse, Mak&Spencer, Hema и др.