Жана Бергендорф спечели 250 000 лева от Националната лотария

  • 17 октомври 2019, 17:23
  • Автор Дарина Михалева
  • ЩАСТЛИВЦИ

Medium jana bergendorf 250 000 leva

Късметът споходи певицата Жана Бергендорф с печалба от 250 000 лева от Националната лотария. Захари Бахаров и Яна Маринова й връчиха чек на старта на новия осми сезон на шоуто в ефира на Нова телевизия. Билетът, който донесе късмет на изпълнителката, е „Златните пирамиди. Съкровищата на фараона“.

„С печалбата ще си сбъдна някои мечти. Искам да заведа детето си в Южна Корея и 

да помогна на моя приятелка да завърши образованието си в Royal Academy

защото тя наистина го заслужава. Една прекрасна челистка в България - Маги Петрович, която много обичам. Вярвам, че ние, артистите, трябва да се подкрепяме много, защото това е нашият свят и той трябва да бъде красив“, каза Жана. Тя сподели, че често изпробва късмета си в Националната лотария. В съдбоносния ден си купува два билета от Свети Влас, в единия от които попада на голямата печалба. 

„В първия момент не можех да осъзная какво се случва. Проверих числата няколко пъти. Обадих се веднага в Националната лотария и вече като ми потвърдиха оттам, че печеля, казах първо на бащата на детето ми, след това на сестра ми и после на майка ми“, разказа Жана.

Изпълнителката 

приема печалбата като подарък от Вселената

„250 000 лева са доста добра сума, едно много добро начало, не само в музикалната ми кариера, но и в отглеждането на детето ми“, каза още тя. Жана планира да инвестира част от парите в собствен бизнес, свързан с нещата, които обича да прави.

„Мога да кажа, че още ми е еуфорично. Много приятно чувство. Пожелавам го на всеки един българин, който играе в Национална лотария“, каза Жана.

Пореден милионер получи чек в шоуто

Щастливецът Банко Порашки от Бургас, който е осмият милионер от Национална лотария за тази година, взе чек за 1 000 000 лева. Билетът, който му направи страхотната изненада, е „Американски долари“. „Чувствам се прекрасно“, каза 45-годишният късметлия. Той призна, че все още не е решил за какво ще похарчи парите.

Банко вярва, че е роден под щастлива звезда и така си обяснява успеха.

Той играе само с този билет заради многобройните милионни печалби. Щастливецът разказа, че е имал предчувствие, че ще спечели. Многократно е споделял с близки и приятели, че рано или късно късметът ще му се усмихне с голяма печалба. Новината, че е спечелил, е съобщил първо на съпругата си. Той разказа, че близките му се радват много за успеха му, поздравяват го и го пипат за късмет. 

Падна мега джакпотът в предаването 

Късметлия от Пловдив триумфира с мега джакпот в размер на 250 000 лева в шоуто на 5 октомври. Щастливецът е 64-годишният Дончо Спасов, който с увереност и лекота стигна до последната сфера в играта.

Благодарение на числото 43 пловдивчанинът победи конкурентите си и получи шанс да изпробва късмета си за мега джакпот, достигащ 2 400 000 лева. Той определи точния размер на печалбата с помощта на „Колелото на късмета“, което спря на сектора със сумата от 250 000 лева.   Финалистът се изправи пред сферите, започна уверено своята игра и даде цели седем правилни предположения, които му осигуриха сумата от 50 000 лева. Точно на предпоследната сфера обаче Дончо направи грешка. Той я прие съвсем спокойно и без колебание заяви, че ще продължи докрай. Кураж му дадоха неговата дъщеря и зет му, които му стискаха палци в публиката. Дончо рискува и печалбата му нарасна с още 10 000 лева. Числото в сферата беше „41“. Отново без колебание участникът предположи, че следващото ще е по-малко и позна. В последната сфера се падна числото „39“ и късметлията спечели мега джакпота.

Дончо сподели, че ще реши за какво ще изхарчи парите заедно със семейството си. Той работи в БДЖ. Женен е, с две деца и три внучета. Най-често изпробва късмета си с билетите „Златните пирамиди“ и „Императорски кръстословици“.

С чисто нов автомобил от шоуто на 5 октомври си тръгна Юлиян Паракосов от село Осиково, който финишира първи в играта „На крачка от късмета“. Късметлията е на 38 години. По професия е автомонтьор. Владимир Маринов пък победи в играта „Сейфове“, утрои печалбата си и грабна 21 000 лева. Щастливецът ще използва печалбата за екскурзии със семейството си.