Вълшебните места в Европа, на които да кажеш „Да“

  • 12 юни 2020, 15:20
  • Автор Мария Димитрова
  • СВЯТ

Medium beach 1854076 1920

Tрадиционно всяка пролет има бум на сватби. Със затоплянето на времето, разлистването на дърветата и цветята, желаещите да се врекат във вечна любов се увеличават. А тази година заради пандемията от коронавируса мнозина от двойките, които планираха голямото събитие да се случи по-рано – изместват тържествата си за юни, юли и август. Така броят на церемониите през топлите месеци се очаква да е в пъти по-голям. За някои мечтаната сватба е в тесен семеен кръг в родния град, но за мнозина тя е като излязла от приказка.

Клетва за любов зад стените на вековен замък, на брега до бурните морски вълни или на върха на най-високата планина са само част от бляновете на бъдещите семейства. Представяме ви ТОП 5 на най-вълшебните и предпочитани дестинации за сватба в Европа:

Богинята на любовта Афродита благославя двойките в Кипър

Наричан „Островът на любовта“ през годините, Кипър неслучайно е запазил своето челно място сред най-желаните и популярни дестинации за сватбени тържества. Заслуга за това може би има привлекателната история, според която тук от морската пяна се е родила богинята на любовта Афродита. А в комбинация с топъл климат, сините вълни, красотата на храмовете на древногръцки богове и гостоприемството на местните островът е перфектното място за влюбените.

Вариантите за венчавка са много, като някои от най-търсените места са Пафос, Агия Напа, Лимасол, Ларнака. Освен това цената за церемония е в пъти по-достъпна, отколкото на други редица екзотични дестинации, които по никакъв начин не превъзхождат гръцкото бижу.

Слонове кумуват в Кьолн, лифт-каляска за младоженци в Бавария

За авантюристите и почитателите на по-нетрадиционни изживявания Бавария предлага изобилие от сватбени дестинации. Младоженците могат да прекарат един от най-специалните дни в живота си в пищно украсена лифтова кабинка, тапицирана с червено кадифе, приличаща по-скоро на каляска. Влюбените се издигат на 1400 метра височина сред планинските върхове, като самото бракосъчетание се състои в хотел, от който се разкрива невероятна гледка към вековните гори. „Да“ може да кажеш и във висините на най-високия връх на територията на Германия – Цугшпице (2 962 метра). Единственото препятствие е, че това може да се случи само един път в месеца – общо 12 пъти в годината.

Друг вариант за незабравимо тържество е в зоологическата градина в Кьолн. Там церемониите се извършват при слоновете, които могат да бъдат избрани за кумове.

Холивудски звезди се вричат пред вековен замък до Рим

Да се вречеш в безусловна любов пред величествените стени на замък от приказките е сбъдната мечта за романтиците. А ако това се случи във вечния град Рим? Само на половин час от италианската столица, оглеждащ се в езерото Брачано – дворецът „Одескалки“ е една от най-предпочитаните дестинации за сватби. Построен през XV век с извисяващи кули, вити стълби, мостчета, тайни коридори, той е естествен декор в множество филми. Тези, които не пестят от банковата си сметка и могат да заделят минимум $50 000, имат възможността да се венчаят в съседната катедрала „Св. Стефан“ (свързана със замъка с тунел), в „тайната градина“ или в една от залите на оръжейницата. Всяко от тези помещения може да побере до 1000 гости.

Неслучайно през годините редица известни личности са си казали „Да“. Въпреки всичко, има легенда, че не малка част от младоженците скоро след това се разделят. Пример за това са Том Круз и Кейти Холмс, Ерос Рамацоти и Мишел Хунцикер, Мартин Скорсезе и Изабела Роселини.

Сватба за най-големите романтици с изглед към Вечния град

Само на няколко минути пеша от историческия център на Рим се намира очарователната „Вила Миани“ със спираща дъха гледка към величествения град. Сгушена сред зеленината на уединен парк и далеч от суматохата на разбързания живот, тя е идеалното място за една наистина сантиментална и романтична сватба. Елегантни вътрешни пространства, открита тераса и обширни зали приветстват до 500 гости.

Всеки решил да се венчае тук може да го направи целогодишно от 19:00 ч. до 01:00 ч. Вилата е построена в началото на 1900 г. като първоначално е била резиденция на благородно венецианско семейство и до началото на века се е смятала за модерна селска къща.

Церемония сред градините, вдъхновили Луи XIV за Версай

Замъкът „Во льо виконт“, недалеч от френското градче Фонтенбло, е истинско архитектурно бижу от XVII век. Невероятните му градини с фонтани, 1000-метровият канал, балните зали, експозицията от карети и вдъхновяващ интериор стил „Луи XIV“ привличат влюбени двойки от цял свят да изрекат клетвите си за любов и вярност на това място. Цената започва от $64 000 за петчасов наем, а за да е още по-пълно изживяването, младоженците имат шанса да прекарат незабравим меден месец в Париж, който е само на 55 км. Особено вълшебна става атмосферата от пролетта до есента, когато два пъти месечно се провежда нощен спектакъл – съчетание от светлинна и водна феерия, на фона на класическа музика. Любопитен е фактът, че именно този дворец вдъхновил Краля Слънце по-късно да създаде Версай и градините – един от символите на Франция.