Шампионите в "Спорт и младежки политики"

  • 10 ноември 2020, 12:10
  • Автор
  • КМЕТ НА ГОДИНАТА 2020

Medium 8

Градоначалниците на Варна, Тетевен и Долна баня (София област) взеха първите места в категорията „Спорт и младежки политики“ в националното онлайн гласуване.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Долна баня Владимир Джамбазов, в раздел „Средна община“ - при кмета на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева-Ничева. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Варна Иван Портних. Наградите им връчи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Благодаря на всички хора, които работят денонощно, така че в условията на пандемията да адаптират българския спорт към новите реалности и да функционира, така че да позволи на атлетите и всички граждани да се занимават с любимите си занимания. Спортът е важен, защото помага на организма да функционира нормално. Практикуването му помага в тези времена и е полезен. ММС и тази година продължи да помага на общини, които желаят да подобрят спортната си инфраструктура. Само до момента сме инвестирали 2 млн. лв. в реконструирането и изграждането на 11 съоръжения в 9 общини. Предстои до края на годината да се реализират обществени поръчки за още 20 спортни обекта на стойност 7 млн. лв. През последните шест години сме реализирали над 80 обекта за 110 млн. лв. За този период българското правителство е инвестирало над 400 млн. лв. в подобряването на спортната инфраструктура у нас“, заяви министър Кралев.

„За да останат младите хора и да се развиват, те трябва да имат условията за това. Акцентът при нас е детско-юношеският спорт. Тази награда е обща за всички граждани на Тетевен“, каза кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева-Ничева - победител в категорията в раздел „Средна община“.

„Това е награда, зад която стои много труд – най-вече на общинската администрация. Общините трябва да развиват масов спорт. В нашия град вече има изградени много добри условия и положени традиции. Спортът трябва да е на площадките, не може да е онлайн“, заяви Кристиян Димитров – директор на дирекция „Спорт“ към община Варна, който получи наградата в категорията в раздел „Голяма община“ от името на кмета Иван Портних.