„Българи, юнаци!“ от Варна до София

  • 18 септември 2018, 17:05
  • Автор Дарина Михалева
  • ПЪРВЕНСТВО

Medium kbon2047

„Българи! Юнаци!“ скандират милиони от Варна до София в подкрепа на националния отбор по волейбол. Хората стискат палци на момчетата на селекционера Пламен Константинов в започналото Световно първенство по волейбол, което се играе едновременно у нас и в Италия. Подкрепата се осъществява и онлайн чрез специална страница, създадена от Националната лотария, която е основен спонсор на Българската федерация за волейболния форум. Всички се надяват да видят спортистите ни на финала, който ще е на 30 септември.

През последните години успехите на волейболистите ни радват народа. Националният ни отбор получава подкрепа дори от хората, които рядко застават пред телевизора, за да гледат спорт. Играта на високите момчета вдъхновява и децата да се запалят по спорта и да започнат да тренират волейбол.

Въпреки отсъствието заради контузии на звездите Цветан Соколов и Георги Братоев от течащото в момента Световно първенство, волейболистите ни показват хъс да стигнат колкото се може по–близо до финала.

Те получиха мощна подкрепа още на първия мач с Финландия на 9 септември. С красивата си игра отвяха скандинавците с 3:0 пред очите на президента Румен Радев, кмета на Варна Иван Портних, спортния министър Красен Кралев, 4500 фенове на волейбола в Двореца на спорта в морската ни столица и още стотици хиляди пред малкия екран.

Премиерът Бойко Борисов също се видя с волейболистите ни във Варна.  „Единственото, което искам, е - имайте предвид, че ви гледат децата - ставате символи и пример за подражание и сте изключително важни. В момента правим три световни първенства едновременно - по волейбол, художествена гимнастика и гребане“, заяви министър-председателят пред българските спортисти и им пожела успех.

Хиляди българи подкрепят волейболистите ни и на страницата

7777.bg/podkrepi, разработена от Национална лотария.

Специална инсталация в залата показва колко фенове подкрепят отбора

В най-важните моменти за националния отбор по волейбол по пътя към световната титла лотарията дава възможност на всички българи да го подкрепят. Чрез специална инсталация в залата момчетата на Пламен Константинов виждат подкрепата на феновете, които искат отборът ни да грабне шампионската титла. Така ще бъде и на следващите мачове, като броят на хората, които подкрепят волейболистите на 7777.bg/podkrepi, непрекъснато расте и вече подкрепилите са над 55 000.

Освен да покажат подкрепата си, чрез страницата феновете могат да изпращат съобщения до Пламен Константинов и момчетата, които също може да бъдат показани на видеостената по време на сблъсъците.

Национална лотария осигури спортни емоции и чудесни изненади за феновете на волейбола преди първия мач с Финландия. Те се сдобиха с уникални топки, тениски, шалчета и шапки, подписани лично от волейболистите от националния отбор на България. Всички, подкрепили националите, могат да участват в игра, от която може да спечелят допълнителни бонус печалби.

Национална лотария осигури възможност на 25 късметлии във VIP клуб и техните придружители да бъдат на една ръка разстояние от най-големите звезди на волейбола и да викат за победа от трибуните. От 1 септември феновете на популярната игра могат да запечатат атмосферата на Световното първенство и с друга кампания на спонсора, с част от приходите от която ще бъдат подпомогнати детско-юношеските школи по волейбол в България.

Мачовете от първата фаза на световното се играят във Варна и Русе, а „Арена Армеец“ в София ще е домакин на двубоите от втората фаза. БНТ1 излъчва мачовете от Световното.

За провеждането му у нас правителството даде 500 000 долара. Общата сума на изплатените от Министерския съвет средства за провеждането на първенството в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара. Зала „Конгресна“ в Двореца на спорта във Варна, в която се провежда Световното, бе ремонтирана през 2015 г. с отпуснати от правителството 12 800 000 лева. Тя разполага с 5100 седящи места и игрално поле с максимален размер 45 м дължина и 26,5 м широчина, което позволява да се провеждат световни и европейски първенства.