Чертаят визията на Европа за 2030-2050 г. на Webit в София

  • 16 май 2018, 16:04
  • Автор Дарина Михалева
  • ФОРУМ

Medium 34332108181 a78122a0d7 o

По-грандиозен от всякога, най-влиятелният форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018 г. отново ще събере лидери от цял свят в дискусия за дигиталното бъдеще. Той ще се проведе на 26 и 27 юни в „Арена Армеец“ в София и ще е под патронажа на премиера Бойко Борисов, на еврокомисаря по дигитална икономика и общество Мария Габриел, на кмета на София Йорданка Фандъкова, на Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Webit ще има над 10 паралелни конференции с повече от 300 световни лектори. Конференцията „Innovate! & Plenary Session“ (Иновации и пленарна сесия) в рамките на тазгодишния Webit.Festival ще бъде повод да бъде нарисувана голямата картина - а именно, каква ще бъде визията на Европа за периода 2030-2050 г. Също така ще бъдат разисквани теми като ценностите и културата в дигиталната епоха, нови реалности за съвременния свят, дигитални умения и образование и киберсигурността.

В дискусиите ще се включат кметове и лидери от най-влиятелните компании и организации, сред които Мат Бритин - президент на Google, ЕМЕА, Шарън Бъроу - генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите, Мари Кивиниеми - зам. генерален секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Дуарте Кордиро - заместник-кмет на Лисабон, Пат Брийн - министър на търговията, заетостта, бизнеса, цифровия единен пазар на ЕС и защитата на данните, Ирландия, Монир Мажуби - държавен секретар по въпросите на цифровите технологии, Франция, Гер Барон - главен технологичен директор, град Амстердам, Катрин Карлтън - кмет (2014 и 2015 г.) Менло Парк, Силициева долина, Йорданка Фандъкова - кмет на София, Румяна Тренчева - управляващ директор на SAP Югоизточна Европа, Една Конуей - главен директор по сигурността, Cisco, Анди Тсао - управляващ директор на Silicon Valley Bank, Мария Филипова - директор, Deloitte Global Innovation, Флорис ван де Класхорст – старши вицепрезидент, Цифрови продукти и услуги, Volkswagen Group, Джим Грийн - старши вицепрезидент, Salesforce, Енрико Салватори - старши вицепрезидент и председател на Qualcomm, EMEA, и много други.

Сред павилионите на държави тази година са Великобритания, Италия, Холандия и България.

Изложението на стартиращите компании е два пъти по-голямо от миналата година, с два пъти повече интерес. Над 2800 стартъпа кандидатстваха в състезанието Founders Games.

Тазгодишният фестивал е водещото дигитално и технологично събитие на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Webit.Festival Europe се провежда със стратегическата подкрепа на MasterCard. Основни медийни партньори са Нова ТВ и Нетинфо.