Да учиш английски по кралски маниер

  • 11 юли 2018, 15:04
  • Автор Дарина Михалева
  • ШКОЛА

Medium dsc 5881

Забавен детски лагер усъвършенства английския език на ученици от страната и чужбина. В специално разработената програма се редуват уроци, представени по модерен начин, и много забавления сред природата около Банско. В лагера LuckyKids се обучават деца на възраст от 5 до 14 години. Той е аналог на лятното езиково обучение зад граница и се провежда в петзвездния Апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс.

В LuckyKids децата са в групи по 10, което позволява да се приложи индивидуален подход в подготовката им. Съотношението деца към възрастни е 5 към 1, казват организаторите на школата.

В детския лагер се ползват най-новите методи за езиково обучение, като децата разработват проекти. Всички групи, освен начинаещата, работят на компютри и ползват интерактивна дъска.

А хлапетата, които прохождат в езика, работят по различни методики, като основната цел е да се научат да боравят с езика така, че той да им служи за живота в лагера. Най-често използваните методики са: Play and Talk with Echo и Jolly Phonics.

При всички групи преподавателите наблягат на аудио-визуалните възприятия на децата, които са част от много съвременни методики за изучаване на езици и за преподаване в началния образователен етап, като сугестопедия, слънчева педагогика, Монтесори и др.

Смените за лятната езикова школа са по 7 или 14 дни. Всички преподаватели са от държави, в които английският е официално говорим, а аниматорите са българи или чужденци, които владеят перфектно английски език.

Извън часовете по английски са осигурени много забавления на открито, сред природата. Всеки ден програмата на децата включва и конна езда, плуване, танци, пейнтбол, колоездене и дори йога. Те излизат на преходи, правят си пикници, имат дори курсове по готварство, танци и българска история.

Общуването между екипа и децата в лагера е само на английски. През Лято’18 са планирани нови приключенски и изследователски преходи, казват организаторите на LuckyKids. Родителите предпочитат тези лагери и заради друго. В тях храненето на децата е 5-кратно, а менютата са съобразени с изискванията за здравословно детско хранене.

Цената е поне 3 пъти по-ниска от аналогични лагери в чужбина. Децата, които идват в лагера за 2-ри път, ползват преференциална цена с 15% отстъпка, а второ дете от едно семейство получава 10% отстъпка. Организаторите на езиковата школа са категорични, че няма доплащания извън пакета – обучението, настаняването, храната, заниманията извън и в хотела, трансферът от и до София, застраховката и медицинското обслужване са включени в пакета.

За малчуганите е осигурена 24-часова медицинска грижа, а по време на всички излети и разходки присъства медицинско лице.