Кметове, министри и бизнес лидери от Европа и света в София през юни

  • 15 април 2018, 22:49
  • Автор
  • ФОРУМ

Medium %d0%a3%d0%b5%d0%b1%d0%b8%d1%82 %d1%80%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%821

Тази година ще се проведе десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe. То ще е през юни в София и ще е под патронажа на премиера Бойко Борисов и на кмета на София Йорданка Фандъкова. Отличен като най-влиятелния форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018, фестивалът ще бъде сборна точка на световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари и министри от Европа.

Фестивалът ще се състои от над 10 паралелни тематични конференции, чиито теми обхващат бъдещето на умните градове - така наречените Градове 4.0, или как технологиите променят мобилността и транспорта, инфраструктурата, енергетиката и финансите. Webit ще посрещне кметове на големи градове в България и кметове и представители от Европа: Рим, Париж, Хелзинки, Солун, Прага, Варшава, Берлин и други. Останалите конференции са фокусирани върху бъдещето на здравеопазването, дигиталните умения и образованието, технологиите, жените в бизнеса и политиката, медиите в XXI век и др. Конференциите са таргетирани към посетителите си и някои от тях ще имат изложбени площи, където ще бъдат представени компании и решения от и за конкретния бранш.

Webit се превръща в гордост за България, защото привлича лидери от света на технологиите, бизнеса и политиката. Гости и участници на фестивала са премиери, министри, кметове и представители на големи европейски градове, предприемачи и изпълнителни директори на едни от най-иновативните световни компании.

Сред потвърдените лектори на фестивала тази година са Йорданка Фандъкова - кмет на гр. София, Емил Караниколов - министър на икономиката на Р. България, Мат Бритин - президент на Google за Европа, Близкия изток и Африка, Моунир Межуби - министър на Франция по дигиталните въпроси, Пат Брийн, министър на търговията, заетостта, бизнеса, цифровия единен пазар на ЕС и защитата на данните, Ирландия,  Дуарте Кордиро, заместник-кмет на община Лисабон, Гер Барон, технологичен директор на град Амстердам, Луиселя Джани - дигитален директор за Европа, Oracle,  Любо Бешлич - кмет на Мостар, проф. Флавия Марзано - градски съветник за Roma Semplice, Рим, Юрай Вакулик, изпълнителен директор на Аеромобил, летящият автомобил, Франческа Бриа, технологичен директор на град Барселона, Патрик ван дер Смат, директор на групата по изкуствен интелект на Фолксваген, Федерико Флорез, директор на информационния отдел на гиганта Феровиал; Мари Кивиниеми - зам. генерален секретар на Организация за икономическо сътрудничество и развитие; Катрин Карлтън - кмет на Менло Парк, Калифорния, през 2014 и 2015 г.,  и още над 300 други.

Освен конференциите, фестивалът има богата социална програма, включваща редица формални и неформални събития. Сред тях е вече традиционният Нощен градски фестивал, както и  официалната церемония на Наградите на Webit,. На нея ще бъдат отличени най-успешните и влиятелни технологични компании за България и Европа.

Наградите за дигиталната индустрия са отличие за майсторство в цифровата трансформация на бизнеса и обществото, най-скорошните нововъведения в маркетинга и комуникациите и бъдещето на интелигентните градове и технологии.

За повече информация и билети за фестивала, посетете www.webit.bg. Ползвайте специален код за 10% отстъпка за всички билети за читателите на Кмета - КМЕТ1. Кодът е валиден до 29 април. За да го ползвате и да се докоснете до технологиите на бъдещето, посетете www.webit.bg и използвайте формата за регистрация.

http://www.webit.bg/2018/tickets.php