Кметът на Белица се влюбил от пръв поглед в Саня (СНИМКИ)

  • 11 юли 2018, 14:22
  • Автор Владимир Симеонов
  • МЕНДЕЛСОН

Medium img 0683

И ма ли любов от пръв поглед? Със сигурност ще чуете положителен отговор, ако попитате кмета на община Белица – Радослав Ревански. Наскоро той се врече във вярност на любимата си Саня. Двамата сключиха гражданския си брак в Белица, а сватбеното им тържество бе в последния ден на юни в София.

„Първата ни среща бе благодарение на партийните ми ангажименти в ДПС. Случи се през 2009 г. в село Огняново, в хотела на семейството на Саня. Седнах на единствения свободен стол, а до мен се оказа тя. Погледнах я и веднага си помислих, че това е моята жена“, връща се назад във времето младоженецът. След тази знакова среща двамата се чуват от време на време. И така е цели 7 години. Време, в което Ревански не спира да вярва, че Саня е сродната му душа. Съдбата пък за втори път ги среща в комплекс край Разлог. Те са в

различни компании, които са решили да посрещнат новата 2017 година

в подножието на Пирин планина. Любовната искра запалва и сърцето на девойката и нищо вече не е в състояние да попречи на двамата да са заедно. „Тя е зодия Овен, аз съм Козирог, отстрани изглежда, че не е лесно да сме двойка. Саня, която е завършила висше образование със специалност „Финансово управление“ и магистратура в Англия, е по-емоционална, аз съм по-балансиран. Всеки от нас уважава егото на другия, винаги търсим баланса. Аз съм джентълмен, затова и нейната дума се чува достатъчно високо. Но важните решения ги вземаме двамата след семеен съвет“, разказва Радослав Ревански.

Половинката му разбрала още в самото начало, че няма да може винаги да са заедно. Защото ангажиментите на съпруга й като кмет на община Белица са ежедневни. Приела е това, не се оплаква, а го насърчава да дава всичко от себе си за решаването на проблемите на местните хора. „Няма хър, няма мър в това отношение, за което съм й много благодарен.

Саня е наясно, че общинските и партийните ми задачи са приоритет и никога няма да ги загърбя заради личния си живот. Най-важното е, че е здраво стъпила на земята. Над материалните неща е, спомням си, че първият подарък, който й направих, бе парфюм. Но нас ни събраха чувствата и увереността ми, че сме създадени един за друг“, разкрива младоженецът. Той и съпругата му получили и

важни напътствия от своя кум

Демир Доган

„Той е другата ми сродна душа, зодия Козирог е като мен. Каза ни, че винаги можем да разчитаме на него. Но най-важното е ние двамата да си помагаме, да се разбираме, да не спираме да се обичаме, да не вземаме прибързани решения, да сме търпеливи. Търпението за мен е от огромно значение, смятам, че точно търпението ражда успехи“, твърди кметът на община Белица.

И Радослав, и Саня обичат вечер да си почиват с книга в ръка. Предпочитат творби с историческа и философска тематика. Той разпуска и с футбол, като играе с приятели. Съпругата пък обожава да пътува и да открива непознати места – и в България, и в чужбина. Затова и 4 дни след сватбеното тържество влюбените поеха на пътешествие до турския курорт Бодрум. Е, меденият им месец

ще е на практика само медена седмица

Но няма време за повече отдих, тъй като Ревански има важни дела за решаване в община Белица. Затова не може да си позволи повече дни далеч от родния край с любимия човек. Не че не му се иска, но няма как.

„Чувствам се прекрасно, когато Саня е до мен. Тя е целият ми свят, всичко ми е тя! През тази година и половина, в която сме заедно, не съм имал и миг колебание и съмнение в нашата съдбовна и прекрасна връзка. Саня ми дава спокойствие, увереност и вдъхновение, другото си го знам и мога“, категоричен е младоженецът. Радослав дори

преоткрил себе

си в кухнята

като готвач

с помощта на красивата си съпруга. Разбрал, че има дарба да прави вкусни гозби. Най-много обаче обича да прави палачинки и да черпи с тях Саня. Влюбените вече мислят и за деца. „Само да сме живи и здрави, това е божа работа. Ще ми се всички да имат моя късмет – да срещнат сродната си душа, за да има повече любов и щастие в този свят“, казва още Радослав Ревански.

Снимки: Симеон Сълов