Райските плажове на Европа

  • 19 юни 2018, 14:17
  • Автор Мария Димитрова
  • СВЯТ

Medium zakintos

Старт на летния туристически сезон, щурите приключения, коктейлите, пътешествията и морето! Температурите вече са високи и слънцето тепърва започва да пече все по-жарко. Мнозина си мечтаят да затръшнат вратата на офиса и да избягат на приказен плаж със златист пясък и тюркоазена вода. А други може би вече се излежават на безкрайните гръцки, френски или италиански брегове. Европа има невероятни райски кътчета с бели песъчинки, преливащи с бушуваща морска пяна, а на хоризонта – спираща дъха гледка от възвишения или изумрудени гори. Предлагаме ви кратък тур из пет от най-красивите плажове на Стария континент, които задоволяват капризите на всеки посетител и със спокойствие, и с приключение.

Корабокруширал кораб и 200-метрови скали на „Навагио“

(„Навагио“, Закинтос, Гърция)

Тих и приветлив залив, златист бряг, заобиколен от наситено синя морска вода и живописни скали. И щипка приключение с останки от корабокруширал кораб. Какво му трябва повече на човек? Такава невероятна комбинация предлага един от най-красивите плажове в света - гръцкият „Навагио“. Първото, което прави впечатление, е изключителното му местоположение. Той е сгушен сред скали, чиято височина на места надминава 200 метра.

Пясъкът е с цвят на слонова кост, а водите – прозрачни и тихи. До него се стига само по море, като постоянно се организират екскурзии. През останалото време тук идват заможни посетители, чиито яхти акостират до самия пясък. От няколко години райското кътче „Навагио“ е топ дестинация и привлича хиляди туристи всяко лято.

Лунният плаж „Рондинара Бийч“ - истинско спокойствие за душата

(„Рондинара Бийч“, Франция)

Луната сякаш е слязла на земята и е изрисувала най-възхитителния плаж във Франция. С почти съвършена форма на полумесец, брегът на „Рондинара Бийч“ е обсипан с фин пясък, който кристално синята вода нежно облива.

Мястото е любимо за отдих на богати летовници, които прекарват лятото си, кръстосвайки Средиземноморието с гигантски суперяхти. Тук е идеално и за почивка с малки деца и за неопитни плувци, тъй като водите са плитки, а вълните малки. Спокойствие и лукс пленяват всеки, решил да забрави за големия град, докато разпуска на разкошния плаж „Рондинара Бийч“.

Гмуркане сред изумителните пещери на „Марина Бийч“

(„Марина Бийч“, Португалия)

Перфектно място за тези, които имат нужда да се заредят с адреналин и нямат намерение да си почиват, е плажът „Марина Бийч“ в Португалия. Внушителните скали, разположени по протежение на бреговата линия, не само са наслада за окото, но и осигуряват идеална среда за гмуркане и изследване на богатството на морското дъно.

През по-голямата част от времето водите са спокойни, което позволява безпроблемно плуване дори и за начинаещите плувци. Недалеч от белия пясък се намират изумителни пещери, до които може да си направите приятна разходка с лодка. Дивата природа и безупречната плажна ивица правят „Марина Бийч“ безспорно дестинация №1 за туристите в страната и са магнит за посетители от цял свят.

Плажът „Джаз Бийч“ - уникални партита с Мадона и Давид Гета

(„Джаз Бийч“, Черна гора)

Черна гора е едно от най-добре запазените съкровища на Балканите. Тъй като тук туристическият поток не е толкова голям, мястото е съхранило своя уникален естествен чар.

Името на плажа „Джаз Бийч“ само разкрива какви невероятни мероприятия предлага. Разположен на 2,5 км от градския център на Будва, той е бил открита сцена за звездни величия като Мадона, „Ролинг Стоунс“, Давид Гета и др. Целогодишно крайбрежието е домакин на редица хитови фестивали и концерти, което го превръща в магнит за младите туристи. Въпреки че отнема малко повече усилия, за да бъде достигнат, защото полетите до най-близкото летище са доста ограничени, усилието определено си заслужава, особено за тези, които търсят летни авантюри и страхотни горещи партита.

Разходка с лодка до тюркоазената лагуна на „Порто Истана“

(„Порто Истана“, Сардиния, Италия)

Мек бял пясък, небесносиня лагуна и невероятни гледки към живописния релеф на остров Таволара – това е приказният плаж „Порто Истана“ в топлата Италия.

Разположен по североизточната брегова линия на Сардиния, този каменист плаж някога е имал славата на италиански национален паметник. Мястото е считано за едно от най-привлекателните дестинации както за релаксираща ваканция, така и за подводно приключение под скалистите му навеси. Единственото условие, за да се насладите на съкровищата на този идиличен залив, е да пътувате с лодка или да се разходите около 90 минути по тясна пътечка, водеща до пленителното кътче.