Ямбол – град на късмета с поредна печалба от лотарията

  • 17 октомври 2018, 15:55
  • Автор Дарина Михалева
  • ШАНС

Medium stoyan kolev 1 000 000 leva

Ямбол, който се прослави като един от късметлийските градове в страната, съвсем скоро се сдоби с втори милионер от игрите на късмета на Национална лотария. Щастливецът е 45-годишният заварчик Стоян Колев. Той получи чек за 1 000 000 лева в предаването на 6 октомври по Нова телевизия. Миналата година в Ямбол падна рекорден джакпот в размер на 12 млн. лева, който отиде при късметлията Димитър Митев.

„Невероятно е да държиш чек за 1 000 000 лева. Пожелавам на всеки да се случи“, казва с усмивка най-пресният късметлия от Ямбол. Съдбата му поднася неочакваната изненада с печеливш билет „Златните пирамиди за милиони 2“. Стоян разказва, че бързо е свикнал с мисълта, че вече е милионер. Признава, че

има много обожателки след спечелването на голямата печалба

С част от сумата ямболията ще направи цялостен ремонт на апартамента, в който живее, а в близко бъдеще планира да си купи къща.

Тодор Тодоров от Ямбол пък се завръща окончателно в България, след като късметът му се усмихва с печалба от 200 000 лева от същия билет. Преди това, близо пет години той работи като строител в Англия. Ден преди отново да замине в чужбина, изтрива печелившия „Златните пирамиди за милиони 2“, който неочаквано внася положителни промени в неговия живот.

„Окончателно приключвам да работя в чужбина. Ще се завърна

в България“

казва големият късметлия. Част от парите щастливецът ще похарчи за ремонт на жилището си. Тодор планира да зарадва и съпругата си след големия късмет, като й купи чисто нов автомобил.

Сред късметлиите в Ямбол от последните няколко месеца е и главният готвач Георги Пехливанов. В началото на септември той получи чек за 100 000 лева от билет „Супер Лото+ 2018“. С вълнение разказва за еуфорията след печалбата. „Усмихнат до уши звънях на всичките си познати“, спомня си късметлията. Мъжът е категоричен, че трудно би могъл да спести сумата с неговата професия.

„Имам една голяма мечта. Искам да посетя Япония“

разказва спечелилият участник. След това планира да отвори малко ресторантче.

Тази есен стартира седмият сезон на предаването „Национална лотария“, което отново събра десетки късметлии в новите епизоди. Всяка събота десетима участници се борят за печалби в размер на над 2 500 000 лева.

Актьорът Златко Златков е един от победителите в игрите на късмета. „Изпитах удовлетворение и еуфория. Мечтал съм да ми се усмихне късметът“, разказва той за емоциите, породени от участието му в шоуто.

Златко си спечели 66 000 лева от играта „Сейфове“. Ще инвестира печалбата си в училище за социално слаби деца, което създава преди 4 години. В предаването го придружаваше и неговата съмишленичка Анимари, с която предоставят възможност на талантливи и даровити деца да получат абсолютно безплатно качествено образование и възпитание.

От старта на новия телевизионен сезон предаването е раздало печалби за над 4 990 000 лева, сред които са чисто нови автомобили и екскурзии до екзотични дестинации.

35-годишният софиянец Мирослав Кръстев например победи в играта „На крачка от късмета“ и така стана горд собственик на чисто нов автомобил Fiat Tipo в предаването на 6 октомври.  Мирослав триумфира на финала благодарение на монети с номера 10, 8 и 2. „Чувствам се супер и малко изненадан“, разказа щастливецът.

Шофьорът Димитър Димов от град Дулово стигна до финала на играта „МЕГА ДЖАКПОТ“. Така получи шанс да играе за впечатляващ джакпот от 2 400 000 лева в шоуто. Димитър успя да спечели 30 000 лева, като петата сфера в играта му донесе страхотна бонус печалба – екзотична 5-дневна почивка за двама в Дубай. Късметлията е на 48 години. Семеен е, с две деца.

В предаването на 13 октомври същата игра осигури печалба от 50 000 лева на 27-годишния късметлия Георги Марков. Победителят е от град Добрич, работи като продавач-консултант. С печалбата иска да си купи нов автомобил и да отиде на екскурзия. Захари Бахаров и Рая Пакова приветстваха с чекове поредните късметлии.

Чек за най-голяма печалба получи Себастиан Валентинов от град Враца. Късметът му се усмихва с внушителните 500 000 лева от билет „Супер Лото+ 2018“.

„Чувствам се невероятно след голямата печалба, която спечелих“, каза късметлията. Себастиан се занимава със строителство. С печалбата ще си купи жилище в София и ще направи дарение в дом за деца, израснали без родителски грижи.

Сумата от 250 000 лева отиде при 24-годишния Андрей Василев от Асеновград. Късметлията изтрива печеливш билет „Кеш Кръстословици 4“, който му донася голямата радост. „Чувството е уникално. Пожелавам всеки да го изпита“, каза щастливецът.

Чекове за печалби от 100 000 лева получиха Даяна Донева от Стара Загора от билет „Американско бинго 3“, Виктория Кучева от София от билет „Златните пирамиди за милиони 2“ и Станислав Пенков от Ловеч от билет „Супер Лото+ 2018“.