Една година условно за бившия кмет на Куклен

  • 25 януари 2016, 14:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 3157 a018

Бившият кмет на община Куклен Димитър Сотиров получи една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. Пловдивският окръжен съд го лиши и от право да заема обществена длъжност в рамките на две години, съобщава "Трафик нюз".


Той беше признат за виновен в това, че през периода 2008-2009 г., в качеството му на кмет е нарушил служебните си задължения относно приема отчета на Общината, като се е разпоредил с парични средства от бюджета на Общината с цел да набави на други лица имотна облага, всичко общо 9820 лв. и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Куклен, а именно такива от имуществен характер, както и такива, изразяващи се в създадени смущения в нормалното функциониране на Община Куклен, компрометиране на нейния авторитет и разколебаване доверието на гражданите.


Димитър Сотиров беше признат за невинен по другите му повдигнати обвинения, затова да е присвоил чужди пари – сумата от 100 000 лв., собственост на Община Куклен и затова, че умишлено е склонил и улеснил Иван Апостолов за извършването на престъпление.


Още новини от Пловдив и региона вижте ТУК


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.