Екипи на ЧЕЗ възстановяват щети в Плевенско и Ловешко

  • 07 януари 2016, 12:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 5a24 726c

150 аварийни екипа на „ЧЕЗ Разпределение България” се борят в екстремни условия да възстановят електрозахранването на засегнатите от леда клиенти в Северозападна България, съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество. Счупени стълбове, скъсани проводници, изкривени и обвити в лед съоръжения в резултат на падналия при ниски температури дъжд и леден вятър, ще бъдат подменени и ремонтирани, за да се възстанови електрозахранването в малки населени места в областите Монтана, Враца, Ловеч и Плевен.


Работата на аварийните екипи няма да спира докато бъдат подменят всички обледени и счупени съоръжения. „Тежките метеорологични условия влияят на мрежата, особено в планинските пресечени райони. Мобилизирахме допълнителни екипи и полагаме всички необходими усилия да отстраним авариите в максимално кратки срокове, доколкото обстановката го позволява. Работим в активно сътрудничество и контакт с местните власти", заяви Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в „ЧЕЗ Разпределение България”.


„Нехарактерните климатични условия, на които ставаме свидетели напоследък, изправят екипите на компанията пред тежки изпитания, дъжд при минусови температури, съчетан с леден вятър, води до явления, които унищожават десетки съоръжения и затрудняват ежедневието на хората, а тяхното възстановяване изисква извънредни ресурси, в т.ч. време и средства”, добавят от енергийното дружество.