Експерти, родители и ученици дискутират здравни и образователни проблеми

  • 11 ноември 2014, 13:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54620a7f39739

РЗИ-Кърджали, стартира проект „Нашето бъдеще е в нашите ръце”, чиято цел е провеждането на здравно-образователни дейности с родители и ученици от ОУ “Христо Ботев” в село Миладиново.


Вече е изграден Дискусионен клуб с родители и ученици, който ще работи за повишаване на информираността им за рисковете от ранното забременяване, за възможностите за семейно планиране в съвременното общество и за подкрепата от различните институции.


В програмата са предвидени и спортни игри, организиране на приложно колоездене, фотоконкурси, викторини, спортно-състезателни празници ”Мама, татко и аз”. В обучителните семинари са включени още теми по Националните програми за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции (СПИН), за психичното здраве, както и по програмата за подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора.


Обучителните материали, интерактивните игри и методи са разработени от Дирекция “Профилактика на болестите и промоция на здравето” на Регионалната здравна  инспекция. В първото обучение на тренинг участваха 30 членове от Дискусионния клуб с родители. По време на срещата бяха и класиралите се на първите места участници във фотоконкурса ”Релакс сред природата” в училища в селата Миладиново и  Конево.