Екстремно шоу на сняг в Пампорово

  • 19 януари 2013, 08:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0cbd93b384

В началото на месец февруари в курорта Пампорово ще се проведе третото издание на Winter Bike Duel. Маниаци и експерти от цялата страна ще се спускат с колелета по писта „Стената” пред изненаданите погледи на туристите. Уникалното състезание ще се проведе на 9-ти и 10-ти февруари.


За трета поредна година снежната байк надпревара събира смелчаци от цялата страна. Над 100 съзтезатели се включват в необичайния дуел, както го наричат организаторите. Те са избрали да реализират тазгодишния Winter Bike Duel в Пампорово, за да гарантират ново и разнообразно трaсе „по което ще е необходимо да се изпотиш добре, за да спечелиш".


По традиция състезанието ще протече на два етапа-индивидуални квалификации за време, вследствие на които ще бъдат определени стартовите двойки. Финалите ще бъдат в дуел формат т.е. стартиране по двойки с преки елиминации, което гарантира зрелищна надпревара и напрежение до края на всеки един сблъсък.


Квалификациите и финалите ще се проведат на 10-ти февруари по специално подготвено трасе изпълнено с множество големи виражи, скокове, бабуни и други разанообразни препятствия.


Новото тази година е, че състезанието ще бъде два дни и тренировките ще бъдат изнесени предния ден, като ще се даде много по-добра възможност на всички състезатели да се запознаят основно със състезателното трасето и да се подготвят добре за сблъсъка с опонентите си на следващия ден.


Тази година в Пампорово беше открит най-новия специализиран парк за планинско колоездене в България, който разполага с над 25 километра разнообразни трасета и маршрути, като за следващия сезон бройката им ще се увеличи значително.