Електрозахранването в област Ловеч е възстановено

  • 28 октомври 2014, 08:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53bf967af2e43

Електрозахранването във всички населени места в област Ловеч е възстановено. То бе спряно за период от 48 часа заради лошите атмосферни условия.  Освен електрозахранването вече е възстановено и водоподаването към селата, чиито резервоари останаха празни заради спрелите помпи. Възстановени са и телекомуникационните връзки, съобщава националното радио.


Продължава разчистването на множеството дървета и клони, които бяха повалени от обилния и мокър сняг. Част от тях затрудниха движението по пътищата, а други нанесоха щети на автомобили и сгради.


Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев съобщи, че общината започва изготвяне на регистър на всички дървета в региона.


"Да се направи оглед от експерти, на кои дървета, по какъв начин трябва да им бъдът променени короните, защото в целия Европейски съюз няма такива дървета, каквито има в нашите общини. Навсякъде позволяваме тези дървета да бъдат оставени да растат безконтролно нагоре", каза градоначалникът.


По думите му Община Ловеч няма да иска финансова помощ от държавата за възстановяване на разходите.


Подобрява се и обстановката в Община Троян, където ситуацията беше най-тежка. Училищата в страната останаха затворени и днес, но от утре учебният процес ще бъде възстановен.