Ендуро състезание събира над 130 мотористи от България и Англия в Корница

  • 18 май 2019, 12:35
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 28183da580f24394dba5544cffddf201

Мотоциклетен клуб „Ендуро Клуб Корница“ от гоцеделчевското село Корница организира Втора традиционна любителска надпревара на 19 май в землищата на селата Корница, Лъжница и Брезница. Участие са заявили над 130 любители на този атрактивен спорт.

Организаторите очакват представители на мотоциклетни клубове от цялата страна, както и гости от чужбина да вземат участие в надпреварата по двете трасета, всяко от които е с дължина от 70 км. Участниците ще бъдат разделени в 2 класа в зависимост от степента на трудност на трасетата - Класове ПРОФИ и ЕКСПЕРТ. За финала е планирано провеждане на атрактивната за публиката дисциплина  Хилклаймб - изкачване на стръмен връх, състезание по двойки с елиминации.

Своето участие в Hard Enduro Корница 2019 вече е заявил шампионът на България през последните години в клас Профи - Теодор Кабакчиев от Габрово. Освен това в надпреварата в Корница ще се включат и шестима англичани, които са на ендуро тур в България в момента. Особено интересно ще бъде участието на единствената дама - Габриела Мартинова, позната от реалити формата Сървайвър 2, която ще се състезава наравно с мъжете в Клас Експерт, тъй като няма отделен клас за жените.

Тази година състезанието ще бъде с благотворителен характер, като всички събрани средства ще бъдат дарени на съпругата и дъщерята на трагично загиналия миналата година състезател от  „Ендуро Клуб Корница“ - Айдън Туфанов, от с. Лъжница.

Ендурото е мотоциклетен спорт, в който се кара изцяло офроуд по горски пътища, пътеки и открити пространства, като се преодоляват естествени препятствия – реки, скали, дерета и баири. Използват се GPS устройства за навигация, както и маркери за ориентация по маршрута на движението.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!