Енергетици дариха 344 тома на библиотека

  • 30 октомври 2018, 16:57
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%93%d1%8a%d0%bb%d1%8a%d0%b1%d0%be%d0%b2%d0%be 1

В навечерието на Деня на народните будители библиотеката при Дом на културата „Енергетик“ в Гълъбово получи подарък от енергийната компания „КонтурГлобал Марица Изток 3“.  Общо 230 нови книги на български и английски език вече са на разположение на любителите на четенето в града. Дарението е част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност „Сила за прогрес“.

Модерни заглавия привличат тийнейджърите, редом с любими на малки и големи класики - Хари Потър дели славата си с героите от Игрите на глада, вечната Пипи се е настанила до младия Дръндьо, Серафина и Алеа Аквариус очакват новите си приятели заедно със Софийските магьосници и Камен и пиратите от 5-г клас.

Служителите на компанията също бяха съпричастни в желанието си да дадат на децата и младежите на Гълъбово достъп до вълшебния свят на книгите и събраха и дариха още 114 тома в подкрепа на библиотеката. 

Специални гости на събитието бяха Иван Гешев, носител на приза „Читател на годината“, Ангел Андонов, най-възрастният читател, както и четиригодишната Вяра Петкова – най-младият редовен посетител на библиотеката. Малката Вяра с интерес запрелиства новите книжки и сподели, че няма търпение с мама да започнат да четат от тях.

Дом на културата „Енергетик“ в Гълъбово е построен и открит през 1968 г. Тази година се отбелязва неговият 50-годишен юбилей. Тук се помещава градската библиотека, която разполага с колекция от над 50 000 тома литература на български и чужди езици.