Енергетици зарадваха първокласници в Гълъбово

  • 17 септември 2018, 13:32
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8 %d0%93%d1%8a%d0%bb%d1%8a%d0%b1%d0%be%d0%b2%d0%be

За десета поредна година енергетиците от ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ подариха на първокласниците в Община Гълъбово ученически раници, пълни с учебни пособия.

Всички 108 първолаци бяха изненадани по повод първия учебен ден още с прекрачването на училищния праг. 56 момчета и 52 момичета от СУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Обручище, и училищата „Св. Паисий Хилендарски“ и „Христо Ботев“ получиха училищните помагала, осигурени от най-модерната в България въглищна централа.

„Първият училищен звънец и първият учебен ден са прекрасни моменти за всяко дете. За Вас днес започва един нов етап на развитие и утвърждаване. Годините в класната стая могат да се превърнат в трамплин за сбъдване на мечтите Ви. Отстоявайте с воля и знание себе си, търсете с вяра интересното и красивото в необятния свят на науката. На добър час на всички Вас“, пожела им изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на ЕЙ И ЕС. Образованието е сред основните приоритети  в програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС България. Тя цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие. Общата стойност на дарението е около 15 000 лева.