Ентусиасти превърнаха спирките в Алфатар в открита библиотека

  • 07 юли 2019, 15:33
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium %d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%b0 %d0%b0%d0%bb%d1%84%d0%b0%d1%82%d0%b0%d1%80

Порутените и грозни  =автобусни спирки в Алфатар неочаквано изчезнаха. На мястото на полуизгнилите навеси се появиха кокетни кътове във весели цветове, в които картини и книги  създават настроение.

Реиновирането на елементите на градската среда е дело на доброволци. Инициатор на промяната е кметът на Алфатар Янка Господинова. Заедно с колегите си от общинската администрация   създали  дизайнерските проекти и ги реализирали почти без пари. „Купихме единствено боята. Останалите материали  всеки донесе см, в зависимост  от товау какво  е решил да  изработи. Аз съм майстор на декупажа, направих картините от цветни салфетки. За лавици сме използвали касето за плодове. Всичко е импровизация и желание за красота.“, обяснява кметът Господинова.

В Алфатар имаобщо 8 автобусни спирки. Четири от тях вече са  обновени, всяка със собствен дизайн. Останалите  също ще бъдат реиновирани. Кметът Янка Господинова споделя, че местните хора  одобряват  промяната.  Всеки ден в социалните мрежи се появяват снимки на алфатарчани, отишли да си направят селфи в  новите кътове. „Никой не цапа, не хвърля боклуци наоколо, не  троши. Всички се радват на  хубавото.“, радва се инициаторката.