Евакуираха петима от закъсал автомобил край Свищов

  • 17 януари 2016, 09:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a073745e940

Тази нощ екипи на пожарната в Свищов са евакуирали 5 души от закъсал лек автомобил на пътя между селата Козловец и Царевец. Екипи на пожарната в П. Тръмбеш са евакуирали други двама граждани от района на с. Павел. Оказано е било съдействие на закъсала линейка в с. Петко Каравелово и на един закъсал автомобил в с. Вардим.


Повече от 100 населени места в област Велико Търново са без електричество след обилния снеговалеж. Най-тежко е положението в община Елена. Трудности има и в общините Стражица и Златарица. Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев е в постоянна връзка с всички ведомства. Екипи на електроразпределителното дружество работят и към този момент за отстраняване на авариите. 


Към момента в цялата страна има забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички пътища от републиканската пътна мрежа. Наличната техника в областта е ангажирана и почиства пътищата, но не може да смогне, понеже снеговалежът продължава.


При дежурните в областна администрация не са подавани сигнали за бедстващи хора. Десетки ТИР-ове са били спрени в събота вечерта по пътя Велико Търново - Русе. През нощта се е провела акция за раздаване на пакети с продукти от първа необходимост на шофьорите на ТИР-ове, които изчакват по паркингите. Акцията беше организирана от областния управител, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и БЧК – Велико Търново.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.