Евродепутат раздаде вода на шофьори на ГКПП-Кулата

  • 25 март 2020, 19:44
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 7750b8161ae816a5afe251c2259c0929

Наред с призивите за аплодисменти към шофьорите днес в 21.00 ч., които напълно подкрепям, мисля, че в този момент им трябват и неща от първа необходимост - маски и вода. Това написа във фейсбук евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП - Андрей Новаков. Той качи и снимки, които показват как на ГКПП-Кулата Новаков раздава минерална вода на чакащите да преминат границата шофьори на камиони.

Вчера Новаков алармира Европейската комисия за липсата на елементарни санитарни условия за шофьорите на товарни камиони в Европа. Той отправи призив да бъде възстановено функционирането на тоалетните по бензиностанциите. 

В писмо до европейския комисар по транспорта - Дина Валиан, еврудепутатът от Европейската народна партия и ГЕРБ алармира за липсващи тоалетни и вода по пътищата в Белгия, Франция и Испания, като се позовава на сигнали на български шофьори. 

Новаков подчертава водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите и за достъп до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа.