"Фантастико" стъпва в Перник и Ботевград

  • 01 октомври 2020, 12:48
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium fantastico pernik botevgrad 1024 580px thumb news

Търговска верига "Фантастико" ще стъпи в още два български града - Перник и Ботевград.

Веригата започна изграждането на най-мащабния си търговско-развлекателен комплекс в Перник и финализира сделка за имот за супермаркет в Ботевград. Двата проекта ще бъдат финализирани през 2021 г. и са на обща стойност над 34 млн. лв. Инвестициите се правят изцяло със собствени средства на компанията, като в двата обекта ще бъдат разкрити около 250 нови работни места.

Проектът в Перник е първият по рода си търговско-развлекателен център на "Фантастико", който ще се простира на 10 753 кв. м. разгъната застроена площ. В обекта ще бъде изграден супермаркет, боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, партньорски магазини и обекти за услуги. Комплексът ще разполага с модерна детска площадка, голям паркинг и богато озеленяване. Строителството е поверено на фирма „Бараж Груп“, а дизайнът е на студио Cityscape.

„Започваме този проект с огромно вълнение, защото той ще надскочи всичко, което сме правили до този момент“, заяви собственикът на "Фантастико" Валери Николов.

„Радващо е, че в Перник ще бъде открит такъв голям обект, където перничани ще могат едновременно да пазаруват и да се забавляват. Във време на криза немаловажно е и, че ще бъдат открити нови работни места“, заяви зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев, който присъства на символичната „първа копка“ на терена. Комплексът ще бъде изграден в кв. „Изток“, ул. „Юрий Гагарин“ № 52.

"Фантастико" ще започне строителство на супермаркет и в град Ботевград. Преди дни беше финализирана сделката за закупуването на имот с големина 6 700 кв.м. Инвестицията за този обект ще надхвърли 9 млн. лв. Планира се супермаркетът с кафетерия, детска площадка и удобен паркинг също да отвори врати за клиенти през 2021 г. 

„Община Ботевград винаги е била отворена към идеите за реализиране на инвестиционни проекти, които биха могли да допринесат за успешното развитие на града", заяви кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

През 2020 г. веригата откри два нови супермаркета в столичния квартал „Манастирски ливади“ и в град Банкя. Бяха разкрити над 200 нови работни места, като размерът на общите инвестиции със собствен капитал са за около 34 млн. лв. В момента групата управлява 43 супермаркета в София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. В портфолиото на компанията са още търговският център SkyCityMall, развлекателният комплекс Joy Station, веригата MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice и фитнес залата Fast&Fit. В компанията работят над 3 000 души.