Феерия от народни носии в Разлог

  • 21 април 2014, 11:49
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 535505233ebd4

Над 1000 души участваха в организирания днес фестивал на народните носии, който се проведе в центъра на Разлог. Жители не само на общината-домакин, но и на съседните три - Банско, Якоруда и Белица, се включиха в събитието. То предизвика и интереса на много чужденци, които също облякоха носии и се снимаха за спомен.


Фестивалът с народни носии се организира от Туристически информационен център "Дестинация Разлог". Инициативата успя да обедини доброволните усилия и на читалищата в общината, ръководителите на 7-те квартала в Разлог и историческия музей.


Събитието започна в 10.30 часа. Всички участници се хванаха на хоро под съпровода на десетки тъпани. В концерта на сцената взеха участие мъжка фолклорна група "Русалии" и танцов състав "Рилска самодива" към Народно читалище (НЧ) "Самообразование"-село Бачево, танцова формация "Шарена китка" към НЧ "Георги Тончев"-село Долно Драглище, женска фолклорна група и детска танцова група за народни танци към НЧ "Слънце"-село Горно Драглище.


Своя талант показаха и смесена женска фолклорна група и Танцов клуб "Хоро" към НЧ "Просвета-1908г."-село Баня, женска фолклорна група и младежки танцов състав към НЧ "Западнородопски лъч"-село Елешница, танцов състав "Аспри" към НЧ "Просвета"-село Добърско, женска фолклорна група "Разложки напеви" към HЧ "15 септември 1903-1909 г."-Разлог.


Благодарение на инициативата за пореден път в Разлог пристигнаха гости от страната и чужбина, привлечени от културно събитие. Хиляди бяха любителите на фолклора, който посетиха планинския град.