Фен на операта ще си тръгне със златно кюлче от "Реквием"

  • 15 април 2019, 20:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%a0%d0%98%d0%9a%d0%90%d0%a0%d0%94%d0%9e %d0%94%d0%97%d0%90%d0%9d%d0%95%d0%9b%d0%90%d0%a2%d0%9e

Фен на операта ще се сдобие със златно кюлче в Софийската опера и балет. Това ще стане на 25 април, след представлението "Реквием" от Джузепе Верди, в която участват оперни звезди от топ 10 на света. Човек от публиката ще спечели „златен билет". Златото ще е под формата на инвестиционно златно кюлче (1 грам), казват от операта.

 

В томболата ще могат да се включат всички, които са посетили представлението и след края на спектакъла предоставят своя билет с посочен актуален телефонен номер и име. Специална урна, разположена в централното фоайе на Софийската опера и балет, ще очаква всички, желаещи да вземат участие.     

„Реквием" на Джузепе Верди  и до днес е едно от най – изпълняваните произведения. За него писателят Бърнард Шоу казва, че е музика, която навлиза дълбоко в сърцето и разтърсва човешката душа. Реквиемната меса ще бъде изпълнена от световноизвестни гласове. Витория Иео, сопран, триумфра в изпълнение именно на „Реквием" с Чикагската филхармония, а когато за пръв път чува произведението е само на 8 години. Българката Надя Кръстева е един от най-обичаните от публиката мецосопрани на съвремието. Тя е водеща фигура и любимка на публиката във Виена. Тенорът, чийто глас не се забравя – Франческо Аниле, също е част от великите гласове в „Реквием", както и Рикардо Дзанелато, бас.

Шедьовърът ще се дирижира от Павел Клинчев, диригент на Болшой театър, който гостува на сцената на Софийска опера и балет за това специално изпълнение на творбата на Верди.