Фенове на рока се събират край Мъглиж

  • 04 септември 2018, 09:59
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d1%80%d0%be%d0%ba

За шести път в планината над Мъглиж ще се проведе рок фестивал. В продължение на три дни, 7,8 и 9 септември, феновете на рока ще се насладят на българска авторска музика.

В петъчната вечер групите, които ще забият на мъглижката сцена са: Ghosts From Our Past, Hellion Stone, Forgot The Ten, K.O.R.A и Khanъ.

На 8 септември, събота, Балканът ще се разтресе от бандите Seconday, This Burning Day, Ivo Ruev Band 69, BROND и Abysmatic.

Тази година фестивалът има нов партньор, който бе представена от организаторът на "We Are Going To Мъглиж" Иво Руев. Това е сдружението с нестопанска цел "Българско е". То има за цел да представя и популяризира български производители и занаятчии. Организираните улици на занаятите и на българските производители са почти задължителна част от празниците на града на повечето големи общински градове, както и задължителен акцент в програмата на много фолклорни фестивали.

В рамките на рок фестивала, "Българско е" ще организира улица на занаятите и изкуствата на тема рок, рок култура и рок аксесоари, а като част от местното производство ще бъдат представени продукти от отглежданата в района каракачанска овца.

В неделя сдружението ще организира богата програма с много изненади за участниците в купона.

За гостите е осигурено място за устройване на палаткови лагери. Предлагат се храна и напитки, както и допълнителни забавления. Достъпът до фестивала е безплатен за всички.