Фермери от цялата страна на пазар край Дунав

  • 04 октомври 2016, 13:54
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium rousse monument of liberty palm trees

Русе

Производители от цялата страна се събират в Русе. В събота те ще превърнат площада на Централния общински пазар в Празник на плодородието, който ще премине под мотото „Биологично автентичен дух в биологично здраво тяло“.


Организатор е „Общински пазари“ ЕООД – Русе.  В почивния ден фермери ще подредят продукцията си, а стотици русенци и гости на града ще могат да се докоснат до екологично чисти продукти. Продукцията си ще покажат производители на биологично здрава храна от цяла България. Така гостите на празника ще се докоснат и насладят на месни деликатеси от Бачково, краве и овче сирене, мляко, кашкавал от Угърчин, плодове от Русенска област,  ядки от гр. Бяла. По щандовете ще има още сладкарски изделия, цялата палитра от храни, представяни от Българска асоциация "Биопродукти", биомагазини и още много ръчни кулинарни изкушения, приготвени с професионалната и качествена грижа на биопроизводители, чиято мисия е здравословното хранене.


Организаторите са предвидили да се обособи и Арт зона, в която ще бъдат представени ръчно ляти свещи, бижута, стъклописи, сувенири, ножарски шедьоври, изработени по стари възрожденски технологии. За доброто настроение на производители и гости на празника ще се погрижат изпълнители от Народно читалище „Отец Паисий“ – с. Мечка, Вокална група „Слънце“, Тамбурашки оркестър, Детска танцова формация на Пенка Филипова, Гимназията по туризъм „И. Павлов“.


Организаторите приканват всички желаещи да се докоснат до „Царицата на плодородието“ в събота с призива: „Духът e здрав, когато душата и тялото са в едно – здраво хранени и отгледани, окичени със символите на българското чрез истинската българска храна, плод на земята!“.