Фестивал "1000 носии на едно място" правят в Разлог

  • 18 април 2014, 16:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5351542e14db4

В Разлог организират фестивал на народните носии, който ще се проведе на 21 април. Събитието се организира от Туристически информационен център "Дестинация Разлог". Очаква се да се включат повече от 1000 души, облечени в традиционни народни облекла.


Инициативата успява да обедини доброволните усилия и на читалищата в общината, ръководителите на 7-те квартала в Разлог и историческия музей. За пореден път се привличат гости от страната и чужбина с културно събитие. Хиляди любители на фолклора ще посетят планинския град.


Фестивалът на носиите ще започне в 10.30 часа. Всички участници ще бъдат облечени в народни носии и ще се хванат на пъстро и шарено хоро под съпровод на тъпани. Програмата на фестивала включва и концерт.


В него участие ще вземат мъжка фолклорна група "Русалии" и танцов състав "Рилска самодива" към НЧ "Самообразование"-село Бачево, танцова формация "Шарена китка" към НЧ "Георги Тончев"-село Долно Драглище, женска фолклорна група и детска танцова група за народни танци към НЧ "Слънце"-село Горно Драглище.


Своя талант ще покажат и смесена женска фолклорна група и танцов клуб"Хоро" към НЧ "Просвета-1908г."-село Баня, женска фолклорна група и младежки танцов състав към НЧ "Западнородопски лъч"-село Елешница, танцов състав "Аспри" към НЧ "Просвета"-село Добърско, женска фолклорна група "Разложки напеви" към HЧ "15 септември 1903 - 1909 г."-Разлог.


Фестивалът "1000 носии на едно място" ще продължи със сборни хора от 7-те квартала на Разлог.