„Фестивал на красотата” осигурява незабравим бал за 30 абитуриенти от Плевен

  • 14 януари 2016, 16:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 c7f0 1bc2

Инициативата на Националното сдружение на сираците в България (НССБ) „Фестивал на красотата”, в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение, се разраства, стана ясно от пресконференция в Плевен на председателя на сдружението, Слави Михайлов.


В първото издание през миналата година участваха 20 зрелостници, а за тази амбицията на организаторите е те да са най-малко 30. Тоалетите и обувките за 15 младжеи вече са осигурени – патронът на инициативата, депутатът Владислав Николов ще осигури 6 тоалета, председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев – 3, бизнес дамата Мариана Славова – 2, ангажимент са поели кметовете на общините Никопол, Пордим, Белене и Кнежа. Чрез медиите Слави Михайлов се обърна към останалите общински кметове в областта с апел да подкрепят добрата кауза. И заяви, че НССБ ще насочи вниманието си първо към тези общини, от чието кметско ръководство е получило помощ.


Първият период в кампанията е много важен - от 15 януари до 14 февруари, след разгласа със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен директорите на училища в областта изпращат на адреса на НССБ: nss_bul@abv.bg информация за свои възпитаници, отговарящи на условията за участие. Това са абитуриенти са сираци, с един родител или от многодетни семейства с остри социални и здравни проблеми и нисък социален статус. Най-късно до 20 март ще бъдат осигурени празничните тоалети.


Нов момент е провеждането в Плевен на демонстративен мач по американски футбол между два софийски отбора - „Белите мечки” и „Булдозер тийм”, които вече са потвърдили участие. Спортната среща ще бъде в последната десетдневка на април, с входна такса с минимален размер, вероятно 2 лева. В началото на май, отново с благотворителна цел и пак с ниска цена на билета ще се проведе концерт с участието на популярни наши изпълнители, сред които Слави Михайлов спомена името на Деси Добрева. Събраните от мача и концерта суми ще са нужни за провеждането в края на април на „Звезден бал”, с шествие на зрелостниците в центъра на Плевен и вечеря заедно със спонсорите и официалните гости.


Този път не се предвижда провеждане на трудова борса, защото повече от половината от подпомогнатите миналата година абитуриенти са студенти, като едно момиче от Гулянци следва в чужбина. Само едно от момичетата от „Фестивал на красотата 2015” работи, но важното е, че никой не е на социални помощи, не чака да го храни системата, каза Слави Михайлов.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.


Още новини от Плевен и региона четете ТУК.