Фестивалът на Югоизточното кино минава през Стражица

  • 15 февруари 2013, 14:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0f9a9be09f

Тридневен филмов маратон ще зарадва ценителите на филмовото изкуство в Стражица. Инициативата е част от проявите, с които регион Велико Търново кандидатства за културна столица на Европа за 2019 г.


Фестивалът на Югоизточното кино гостува и в десетте общини от областта в края на февруари. В Стражица прожекциите са насрочени за 21, 22 и 23 февруари в Зимното кино в града, като входът за всички желаещи е свободен.


На 21 февруари от 17: 30 часа ще бъде прожектиран филма „Местен вампир”, продукция на Черна гора. На следващия ден от 17:30 часа ще се излъчи българския „Love net.” Филмът е на Илиян Джевелеков и в него участват съзвездия от български актьори: Владимир Пенев, Христо Шопов, Йорданка Кузманова, Койна Русева, Захари Бахаров и др. На 23 февруари стражичани ще могат да гледат българския филм „Малка нощна приказка”. Сценарист на създадената през 2006 г. кинолента е Людмил Станев, а режисьор - Николай Акимов. Във филма играят обичаните български актьори Мая Новоселска, Тодор Колев, Николай Урумов, Димитър Рачков, Стефания Колева и др.