Фестивалът Spirit of Burgas няма да се проведе това лято

  • 16 април 2014, 13:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a56fe02e989

Фестивалът Spirit of Burgas няма да се проведе тази година, съобщи директорът на ОП "Летен театър, фестивали и концерти" Димитър Маджаров, цитиран от агенция "Фокус".


Причината за това е ниската сума, която Общински съвет гласува за организирането на събитието - 150 хил. лева, които според Маджаров са крайно недостатъчни и са по-малко в сравнение с предходни години. Въпреки участието на фирма-партньор в събитието, миналата година фестивалът се проведе в рамките на два дни, а не в три, както беше в предишните години.

"Този вариант за общината Бургас обаче не е удачен, коментира Маджаров. Той обеща през 2015 г. събитието, което се случва на Централния плаж в морския град, да се завърне в 3-дневния си формат. По думите му 2 дни не са достатъчни и отнемат чара на инициативата.


"Ние искаме да бъде фестивал в истинския смисъл на думата – с много сцени, с разнообразни жанрове. Поради тази причина преценихме, че е по-добре да вложим усилията си за 2015 г. С добри хедлайнери, с добри групи", обясни Маджаров.