Fibank дари 30 000 лева на параолимпийците

  • 14 ноември 2012, 12:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a07c0c4612d

30 000 лева дари Fibank (Първа инвестиционна банка) на Българската параолимпийска асоциация. Парите са хонорарите, които трезорът е трябвало да плати на известни български спортисти, взели участие в заснемането на календара на банката за 2013 г.


12-те фотографии в календара представят едни от най-добрите и известни български спортисти, които вече са донесли световна слава на България.


 „Като най-голямата българска банка ние сме един от най-големите корпоративни спонсори на българския спорт. Към нашата благотворителност се присъединиха и българските спортисти. Именно затова решихме да създадем календар за 2013 г. с визията на лицата на България, нашите посланици по света – най-популярните и доказали се български спортисти”, сподели Васил Христов, изпълнителен директор на Fibank. „Да подкрепяме българския спорт и българските спортисти за нас е кауза. От години подпомагаме дейността на БОК, генерален спонсор сме на БФСки, както и основен спонсор на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА). Първа инвестиционна банка ще продължи и занапред да оказва нужната подкрепа”, допълни още той.


Чекът получи Илия Лалов, председател на Българската параолимпийска асоциация.


Артистичните снимки на спортистите са направени от фотографа Петър Пешев 


Календарът е отпечатан в лимитирана серия и няма да се продава. Ограниченият тираж ще бъде раздаван като престижен корпоративен подарък.