Филмов маратон без пари в Ямбол

  • 07 август 2018, 08:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium kino2

Филмов маратон с вход свободен ще има в Ямбол. За пета поредна година възстановеното Лятно кино в града отваря врати за почитателите на седмото изкуство. Филмовият маратон стартира на 31 август и ще продължи 3 седмици. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на колекция от вълнуващи заглавия, спечелили множество отличия от престижни фестивали.

В селекцията за кинофеста през 2018 са включени: „Проектът Флорида“ на режисьора Шон Бейкър с участието на Уилям Дефо в главната роля, финландската лента „Най-щастливият ден от живота на Оли Маки“, испанският прочит на „Снежанка“ на режисьора Пабло Бергер, социалната драма „Аз, Даниел Блейк“, френската продукция „В къщата“ на режисьора Франсоа Озон. На финала, на 15 септември, ще бъде излъчването на „Потапяне“, филм на култовия режисьор Вим Вендерс.

Прожекциите ще бъдат в петъчните и съботните вечери на Лятното кино в Градския парк. Първите две излъчвания (на 31 август и 1 септември) са с начален час 20.00. Останалите четири ленти (на 7 и 8, на 14 и 15 септември) ще се завъртят от 19.30 часа, събщиха от общината.

Филмовият фестивал става факт благодарение на община Ямбол в партньорство със София Филм Фест. Прожекциите отново ще бъдат с вход свободен за жителите и гостите на града.