Финансират лаборатории в Шумен и Търговище

  • 17 октомври 2020, 19:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 94be7029761a57fe25d38f0e7766fbf1 v

Министерството на здравеопазването ще финансира разкриването на лаборатории за изследване с PCR тестове в МБАЛ Търговище и в МБАЛ Шумен.

Информацията бе съобщена лично от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който бе в областната болница в Търговище за да се запознае на място със кризисната ситуация в региона.

„С областните управители на Търговище, Шумен, Варна и зам.-областния на Разград обсъдихме разпространението на COVID-19 в региона, като основната задача беше да видим къде областите трябва да си сътрудничат". заяви проф. Костадин Ангелов. „От всичко, което видях на място и поисках като информация, мога да заявя, че организацията в областта е на ниво и няма място за притеснения", допълни той.

 „Областта разполага с  консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства. Ако се налага, нуждите на лечебните заведения ще бъдат обезпечени от Националния логистичен щаб. Няма недостиг и на легла и медицински персонал. Осигурили сме финансов ресурс, леглова база, логистика. Ако се спазват всички ограничения, очакваме с 30% по-ниска заболяемост", каза още здравният министър.

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.