ФК „Арда” в Кърджали чества 90 години от своето създаване

  • 17 декември 2014, 10:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54915c547570b

Ветерани, спортни деятели и стотици почитатели на най-масовия спорт-футбола, отбелязаха 90 години от създаването на ФК „Арда” в Кърджали.


Кметът Хасан Азис връчи статуетки, грамоти и плакети на изявени футболисти, съдии, треньори и организатори на обичаната игра.


Клубът е създаден през далечната 1924 година от трима млади ентусиасти, тогава гимназисти - Димитър Попов, Стоян Попгеоргиев и Христо Данов. Първото име на ФК „Арда” е „Родопски сокол”, припомни  президентът на клуба Рамадан Яшаров.


Мнозина от присъстващите си спомниха знаменателната дата 28 май 1988 година, когато на стадион „Дружба” в Кърджали само един гол не достига на футболистите от „Арда”, за да влезнат в „А” група, а те показват прекрасна игра пред 20 000 публика.


Феновете на футбола си пожелаха да видят отново стадиона така пълен, а той да ги посрещне с европейски вид. В тази връзка градоначалникът съобщи, че вече е подписан договора за ремонта на стадион  „Дружба” - първи етап, в който ще бъдат вложени над 1,8 млн. лева 


„Пожелавам на ФК „Арда” да не остава само в историята на Кърджали, но да има и свое настояще и бъдеще”, заяви Хасан Азис.


Празникът продължи с концерт на  Валя Балканска и Орхан Мурад.