Флашмоб „Красива Европа“ почиства паметниците в Морската градина

  • 09 май 2017, 12:28
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium dsc 2412 3

морска градина варна

Поредица от събития, обединени под мотото „Аз съм в Европа“, ще бележат днес 10-годишнината от членството на България в ЕС. Инициатор е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, а избраното място е Алеята на Възраждането в Морската градина на Варна.

В 13,30 ч. в началото на алеята ще бъде монтирана арт инсталация „Аз съм в Европа“ в която всеки от гражданите и гостите на града да може да се снима и да качи снимките си в социалните мрежи с #АзСъмВЕвропа.

В 14 ч. започва дискусионен форум на тема „10 години членство на България в ЕС“ с участието на евродепутата Емил Радев, клуб „Европейски мост“ към Общинския детски комплекс във Варна, клуб „Приятели на Европа“ към СУ „Яворов“, клуб „Млад журналист“ към ОУ „Васил Левски“, студенти и ученици от Варна. Час по-късно на Алеята на Възраждането ще се проведе и открито дискусионно студио на тема „Аз съм в Европа“, в което ще участват младежи и жулрналисти.

Програмата предвижда и флашмоб „Красива Европа“, по време на който със сапунена пяна ще бъдат почистени постаментите на 14-те паметника на Алеята на Възраждането.

Час по-късно на входа на Морската градина доброволци на сдружението „Варна – Европейска младежка столица“ ще подредят цветен килим, изобразяващ европейското знаме. Паралелно танцьори от денс формацията Connection Crew Varma ще провеждат тренировка на открито. След края на празника цветята ще бъдат раздадени на варненци като комплимент за Деня на Европа.