Фолклор от цял свят завладява Пловдив

  • 01 август 2017, 16:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium bulgaria bulgaria 0785   roman theatre of philippopolis  7432772486

Международен фолклорен фестивал започва от днес до 6 август в Пловдив. Това е 23-тото издание, което е истински и дългоочакван празник за жителите и гостите на града. 

Фестивалът е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми.

Тази година ще пристигнат участници от  Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора, които пропътуват хиляди километри, за да покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пловдивската публика и гостите на града, на едно от най-емблематичните места – Античния театър на Пловдив.

Освен концертите в Пловдив, прояви и дефилета ще има и в други райони на областта. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря.

На 3 август в гр. Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август в Пещера ще танцуват участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

Всеки ден от 17.30 ч., започват дефилетата на съставите, които тръгват от „Дом Левски”, преминават по Главната улица и стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще бъдат изнесени кратки концерти.

От 20.00 часа програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър.

Церемонията по официалното откриване е тази вечер от 20.00 ч. в Античния театър. Входът за събитията е свободен.