Фондация от Ню Йорк дари $50 000 на болницата във Враца

  • 21 юни 2020, 09:58
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium img 20200507 105149  1

Апаратура и обзавеждане на стойност около 50 000 долара дари на врачанската болница американската фондация „Децата на България”, която е със седалище в Ню Йорк. На акушеро-гинекологичното отделение са доставени чисто нов акушерски стол за майчинство и едно родилно легло. За детското отделение пък са осигурени чисто нови ултразвук и ехограф. Парите за даренията са събрани от 13 дарители.

„Оборудването в тези две отделения е доста старо. По този повод потърсихме фондация „Децата на България”. След като разгледаха нашето предложение, бяхме одобрени от тях и стартира благотворителната акция. Пари за апаратура за двете отделения във врачанската болница до момента са дарили както българи, живеещи в САЩ, така и американци”, коментира болничният шеф д-р Петър Керемедчиев, цитиран от https://www.vratzadnes.com/page.php?n=190114&SiteID=922

Всяка година Фондация „Децата на България” дарява пари на една българска болница. Последно са помогнали на детската хирургия в клиника „Пирогов”. Тази година е подадена ръка на врачанската МБАЛ „Христо Ботев”.