Форум "Кариери" започва в Икономическия университет във Варна

  • 19 март 2019, 10:34
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium iu

За десета поредна година от днес до петък във варненския Икономически университет ще се проведе форумът „Кариери“, насочен към успешна професионална реализация на възпитаниците на висшето училище. В продължение на 4 дни в сградата на ректората на работодатели в сферите на икономиката, управлението, информационните технологии и туризма ще представят свободните си позиции за стаж или постоянна заетост и ще имат възможност да подберат подготвени специалисти за тях.

Акцентът на тазгодишното издание на форума е активната предварителна подготовка на студентите за успешно представяне на знанията и уменията им пред работодателите. За тази цел са организирани интерактивни обучения с едни от най-добрите представители от практиката.

За удачната среща между кадрите и нуждаещите се от тях компании и организации съдейства и иновативната партньорска мрежа UEBN, в която към момента има регистрирани 3780 студенти, 5760 алумни и 1100 работодатели. Мрежата предоставя възможност за публикуване на обяви и онлайн кандидатстване от страна на регистрираните работодатели, студенти и завършили.

Всички събития от форума започват в 9 ч. Тази година е осигурена възможност за предварително представяне на работодателите и предлаганите работни позиции пред студентите, както и презентирането им в зала, а при интерес от страна на работодателя от университета ще предоставят персонално място за провеждане на интервю.